Garanti Bankası, 2009'da 400 personel alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garanti Bankası, sponsorluk, elektrik, su, kira gibi çeşitli giderlerini kısarak 200 milyon dolar tasarruf edecek. Özen, tasarruf önlemlerine rağmen şube açılışlarının devam edeceğini, 350 ila 400 arasında personel alacaklarını söyledi

Garanti Bankası, küresel krizden çıkış yolunu tasarrufta buldu. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, sponsorluk başta olmak üzere elektrik, su, kira gibi çeşitli giderleri kısarak 200 milyon dolarlık tasarruf tedbiri aldıklarını açıkladı. Ancak krize rağmen şubeleşmeye devam edeceklerinin altını çizen Özen, 2009 yılında 35-50 arasında şube açarak 350 ila 400 arasında personel alacaklarını söyledi.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan alınan 50 milyon euro tutarındaki kredinin imza töreninde konuşan Ergun Özen, krizde ihtiyatlı davranmanın kaçınılmaz olduğuna işaret ederek, '2009 yılı kriz ortamı. Ciddi bir şekilde bütün harcama kalemlerinde tasarruf tedbirlerini almış vaziyetteyiz. Bunlar sponsorluk giderlerinden tutun, elektrik, suya, kiralara kadar uzanıyor. Her kalemde var' dedi.

YATIRIM KREDİLERİ AZALDI

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, son üç-dört ay içinde kredi stoğundaki gerilemeye dikkat çekerek hem döviz hem TL kredide bir düşüş yaşandığını söyledi. Proje finansman kredileri ve yatırım kredilerinin azaldığına işaret eden Özen, şöyle devam etti: 'Şirketlerin ciroları düştüğü için daha az işletme sermayesine ihtiyaç duyuyorlar. Daha çok yeniden yapılandırma veya başka bankanın kredisini kapatmaya yönelik kredilere olan talep devam ediyor. Bankalar da burada dikkatli oluyor. Çünkü likit kalmak zorundayız. Tahminim; 3-4 ay daha böyle devam edecek'

MB, 50 BAZ PUAN İNDİRİR

Özen, 2009 yılında Garanti Bankası olarak toplam kredilerde yüzde 10'luk bir artış öngördüklerine değinirken, kriz ortamında takipteki kredilerin artışının ise kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Özen, 'Takipteki kredi oranı bizde yüzde 2,5'larda ama 2009 sonu beklentimiz 3,5' dedi. Bu arada Özen, bir soru üzerine Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısından gecelik faizlerde 50 baz puanlık bir indirim beklediklerini vurgularken, faiz düşüşlerinin ekonomiyi canlandırma paketlerinden daha etkili olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber