Öğretmenin protokol hatası kaymakamı sinirlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Nurten Yetimoğlu Anadolu Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi'ndeki açılış sırasında, Vali Yardımcısı Erdem Kıyak ile Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan arasında "ev sahibi" krizi yaşandı.

Merkez Çukurova ilçesinde bulunan Nurten Yetimoğlu Anadolu Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi'ndeki fizik, kimya laboratuvarı, tiyatro ve toplantı salonunun açılış törenine Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Çukurova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sapmaz ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Törende sunuculuk yapan öğretmen, protokolü takdim ederken Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı Vali Yardımcısı Erdem Kıyak'tan sonra okuması gerekirken 4. sırada okuması üzerine Erguvan sinirlendi. Daha sonra sunucu konuşmacıları davet etti. Okul müdürü, okul aile birliği başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali Yardımcısı sırayla birer konuşma yaparken, Çukurova Kaymakamı Erguvan konuşma yapması için davet edilmedi. Konuşmaların ardından salonları yaptıran hayırsever iş adamalarına plaket töreninde, Vali Yardımcısı Kıyak'ın bütün ısrarlarına rağmen Erguvan plaket vermek için kürsüye gelmedi. Daha sonra salonların açılışına geçildi.

Tiyatro salonunun açılışı sırasında Kaymakam Erguvan yine yerinden kalkmayınca, Vali Yardımcısı Kıyak ısrar etti. Kıyak, daha sonra Erguvan'ı kolundan tutarak açılış kurdelesinin önüne getirdi. Erguvan, Kıyak'ın bütün ısrarlarına rağmen laboratuvar ve toplantı salonu açılışlarında da kurdele kesmeye katılmadı.

Erguvan, basın mensuplarının yaşananlarla ilgili soruları üzerine, "Programı ben düzenlemedim, ev sahibi ben değilim. Ev sahipleri yapsın, o yüzden yani. Plaketleri de programı düzenleyenler versin, ben ev sahibi değilim. İlçe yeni kuruldu. Ben de yeni ilçede çalışmayı öğreniyorum" dedi.

Erguvan, 'Küskünlük mü oldu?' sorusuna da, "Yok hayır" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber