Facebook cezası alan doçentten wireless uyarısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ,

DENİZLİ'de aynı bölüm öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı adına sosyal paylaşım sitesi facebook'ta fotoğrafını da kullanarak sayfa açtığı iddiasıyla yargılanıp 5 ay hapse mahkum edilen, ancak cezası ertelenen Doç. Dr. Sadettin Sarı, vatandaşları kablosuz internet kullanımı konusunda uyardı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Sarı, Denizli 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkum olmasının ardından yazılı açıklama yaptı. Doç. Dr. Sadettin Sarı, Denizli 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin kendisi hakkında verdiği kararı temyiz edeceğini belirterek, şunları söyledi:

?Bilgim ve iradem dışında kablosuz ağıma girilmesini önleyemediğim için cezalandırıldım. Kararın temyizde düzeltilerek adaletin tecelli edeceğine olan inancım tamdır. Benim gibi bir duruma düşmemeleri için tüm kamuoyunu uyarıyorum. Kablosuz internetinizin sizin bilginiz dışında da kullanılarak yapılan her işlemden sorumlu tutulduğunuzu bilmenizi istiyorum. Benim düşürüldüğüm duruma düşmemek için önleminizi ivedilikle alınız.?

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı, öğrencilerinin uyarısı üzerine kendi adına fotoğrafı da kullanılarak sosyal paylaşım sitesi facebook'ta sayfa açıldığını, bazıları kendi öğrencisi olan çok sayıda kişiye siteden arkadaşlık çağrısı yapıldığını, fotoğraf gönderildiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucu, sayfanın aynı üniversitenin aynı bölümünün öğretim üyesi Doç. Dr. Sadettin Sarı'nın bilgisayarından yapıldığı belirlendi. Bilgisayarın IP numarası incelendikten sonra Doç. Dr. Sarı hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle özel hayatın ihlali iddiasıyla dava açıldı. Denizli 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Sarı, 5 ay hapse mahkum edildi, cezası sabıkası olmadığı için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber