Gökçek'in Gökkuşağı mühürlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Ankara?da ?Ankara'yı sevenlerin bir araya gelerek başlattıkları ?Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son kampanyası, ilginç bir eylemliliğe daha imza attı. Yerel yönetim seçimlerine yönelik başlatılan ve ana hedefin, Melih Gökçek yönetimi kastedilerek, Ankara'yı saltanattan kurtarmak olduğu, ?Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son kampanyası gönüllüleri bugün de, Milli Kütüphane kavşağında bulunan ?Gökkuşağı adlı yapıyı mühürleyerek protesto etti.

-7 BİN İNSANIN MAAŞI

Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2006 yılında yapılan Milli Kütüphane kavşağına inşa edilen ?Gökkuşağı adlı tesisi ?müsrif bir saltanatın israf projesi olarak niteleyen gönüllüler, burada yaptıkları açıklamada, söz konusu yapıya o tarihte, 3 Trilyon 610 milyar lira harcandığı belirterek, bu paraların Ankaralının vergileri ile 7 bin insanın maaşı olduğunu ifade ettiler. Açıklamada, Milli kütüphane önünde vatandaşa ait olan bu alan üzerinde yapılan yapının ?işgalden başka bir işe yaramadığını savunan gönüllüler şunları kaydettiler:

?Gökkuşağı nerde? Kavşağın içinde, paraları aldılar kaldırımı sattılar. Yıllardır geçtiğimiz yol alışveriş alanına dönüştürüldü. Kaldırım satıldı, yol satıldı, ortaya bir beton yığını çıktı. Biz geçecek yol bulamadık. Ortada gökkuşağı vardı yandan geçelim dedik geçemedik. Ama yolunu bulanlar buldu. Yollar, tıpkı çocuk parkları gibi, kaldırımlar gibi otoparklar gibi, o bölgede oturan mülk sahiplerinden kesilen arsa payları ile oluşturulur ve başka amaçlar için kullanılamaz. Kışın çamur yazın tozdan kurtulamayacak olan gökkuşağı yapısı ve alanı ölü doğmuştur. Müsrif saltanatın keyfi için, yapılan yapı lanetlenmiştir. Kullanılmamaktadır. Bir görgüsüzlük ve bilgisizlik abidesi olarak ortada durmaktadırö

Açıklamalarının ardından, temsili olarak ?Gökkuşağını mühürleyen ?Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son kampanyası gönüllüleri, bu eylemle de yeni seçilen belediye başkanlarına yol gösterdiklerinin altını çizdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber