Türkiye'de bir ilk olan örnek Engeliler Eğitim Merkezi Siirt'te tamamlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ZEKERİYA GÜNEŞ

SİİRT - Türkiye'de bir ilk olan örnek Engeliler Eğitim Merkezi Siirt'te tamamlandı. Siirt il merkezinde Türk Telekom AŞ. tarafından engelliler için yaptırılan "Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi" tamamlandı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Siirt'e yapacağı gezi kapsamında hizmete açılması beklenen merkez basın mensuplarına tanıtıldı.

Tamamlanan merkezin örnek bir proje olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, "Türkiye'de ilk defa uygulanan örnek bir proje. Bu merkezde engellilere hitap edecek okul öncesi eğitim birimi, otistik, işitme, görme engelliler ile eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelliler bölümleri mevcuttur. 40 adet dershane, 1 spor salonu, bir fizyoterapi bölümü ve çok amaçlı salonları da bulunuyor" dedi.

3.150.000 TL ihale bedeline sahip olan merkezin inşaat yapım işini üstlenen Binbay, Yapı İnşaat AŞ sahibi İnş. Müh. Bedrettin Binbay da, merkezin projesinden kullanılan yapı malzemelerine kadar örnek olduğunu belirtti. Binbay, şunları söyledi: "Bu merkezin yapımında hiçbir masraftan kaçınılmadı. Zemin malzemeleri anti bakteriyel malzemeden seçildi. Gene aynı şekilde mermerler kaymayan cinstir. Dış cephe mantolama sistemi ile yapıldı. Çevre düzenlemesini ve bir basket ve bir voleybol sahalarını da yaptık.

Böyle güzel bir eseri ilimize kazandırdığımız için çok mutluyuz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber