En çok başvurulan boşanma sebebi; şiddetli geçimsizlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile mahkemelerinin boşanma konusunda verdiği ilginç kararlar kitap haline getirildi. Avukat Mehmet Şerif Sağıroğlu'nun kaleme aldığı 'Neden Boşandılar?', eşler arasındaki aksaklıkların fotoğrafını sunuyor.

Boşanmaların 1923 yılından bu yana düzenli artış gösterdiğine dikkat çekilen kitaba göre, en çok başvurulan boşanma sebebi, 'evlilik birliğinin sarsılması (şiddetli geçimsizlik)'. Son altı yılda 564 bin 618 çift bu gerekçeyle yollarını ayırdı. Çocuksuz evliliklerde boşanma oranı çocuklu ailelere göre daha çok. Çocuk sayısı arttıkça boşanma sayısı düşüyor. Kadınların 25 ile 29, erkeklerin ise 30 ile 34 yaşları arasında boşanma oranları yüksek. Bir diğer çarpıcı bilgi ise bir kez evlilik yapıp boşanmış olanların bir daha evlenmemesi. Türkiye'de her 100 kişiden 95,7'si bir kez evlenirken her 100 kişiden sadece 4'ü ikinci evliliğini yapıyor.

Kitapta yer alan bazı ilginç boşanma gerekçeleri ise şunlar: Kadının kocasının cebinden habersiz para alması, kocanın karısını silahla tehdit etmesi, halıya sarıp üzerine oturması, kadının yemek yapmaması, evi temizlememesi, kadının kirli olması adeta saçından yağ damlaması ve kokması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber