Emekliler, hükümetten 'harcama çeki' bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'den, "harcama çeki" konusundaki önerinin en kısa emeklileri de kapsayacak şekilde sonuçlandırılmasını istedi.

TİED, kriz ortamında piyasaların canlandırılması ve dar gelirlilerin desteklenmesi amacıyla gündeme getirilen "harcama çeki" önerisiyle ilgili Bakan Ekren'e bir mektup gönderdi.

Ekonomik krizlerin yükünü en ağır biçimde omuzlarında hissedenlerin işsiz kalanlar ve onlara da bakmak zorunda kalan emekliler olduğu belirtilen mektupta, "Zaten kıt kanaat geçinen emeklilerimiz canlarından kıymetli evlatlarının işsiz kalmalarının acısını yaşarken o evlatlarına ve hatta torunlarına bakmak durumunda kalmıştır" denildi.

Emekli aylıklarının yoksulluk, hatta açlık sınırının bile altında olduğu kaydedilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Şimdi bu sefalet ücretine dönüşen aylıklarla evlatlarına da bakmak zorunda kalan emeklilerimiz sosyal devletin varlığını yanlarında hissetmek istemektedirler. Biraz olsun nefes alabilmemiz için, yaşanan krize karşı verilen mücadelede sosyal devlet, emeklilere de varlığını göstermelidir.

Hepimiz biliyoruz ki, emekliye ödenen ve ödenecek tüm paralar yine ekonominin çarklarının dönmesini sağlayacak şekilde bu ülke ekonomisinin içinde kalacak ve başta gıda sektörü olmak üzere birçok sektörün yeniden canlanmasını sağlayacaktır. Belki o zaman işsiz kalan evlatlarımız da yeniden işlerine dönebileceklerdir."

Mektupta, "harcama çeki" önerisinin, iç talebi sıçratmaya dönük olumlu bir girişim olarak değerlendirildiği belirtilerek, "Bu samimi adımın en kısa sürede, açlık sınırı altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi veren emeklilerimizi de kapsayacak şekilde sonuçlandırılmasını içtenlikle beklemekteyiz. Emekliye uzatılan her türlü destek elinin samimiyetinin, hak ettiği karşılığı bulacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber