?Astsubay öldürdüm, pişmanım' mesajı asılsız çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine yapılan ?26 yıl önce bir astsubayı öldürüp bir işyerine gömdüm. Pişmanım? yazılı ihbar yazısı üzerine harekete geçen polis, mahkeme kararıyla ceset gömüldüğü iddia edilen bir işyerinde kazı yaptı.

Belediye ekiplerinin polis nezaretinde yaptığı kazıda ceset bulunamazken, kazının yapıldığı oto tamircisi 45 yaşındaki Atilla Topalbekiroğlu, ?Herkes benimle 'Ergenekoncu' diye alay ediyor? diye dert yandı.

25 Ocak 2009'da, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine ?1983 yılında kavga ettiğim bir astsubayı öldürüp Savcılı Mahallesi'ndeki bir işyerine gömdüm. Pişmanım' yazılı ihbar yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, 2 gün önce Gaziantep 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nden arama emri alıp ihbarda adı geçen Savcılı Mahallesi Sedef Sokak'taki Atilla Topalbekiroğlu'na ait oto tamircisi dükkanında ceset aradı. Geniş güvenlik önlemleri altında belediye ekipleri tarafından kompresörle yapılan kazıda, işyerinin her tarafı kazıldı.

Saatlerce süren kazı çalışmalarında ceset veya herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla arama sonlandırıldı. Çocukluğundan beri bu dükkanda çalıştığını söyleyen işyeri sahibi Atilla Topalbekiroğlu, ?Bu işyeri bana babamdan kaldı. Küçüklüğümde buraya çırak olarak girmiştim. O zamandan bu yana işyerinin anahtarı sadece bende bulunur. Başkasının girmesi mümkün değil. Bunu polise anlatmama rağmen mahkeme kararı olduğu için kazı yaptılar? dedi. Polise gönderilen asılsız ihbar mailinin kendisini çekemeyenler tarafından gönderilmiş olabileceğini anlatan Topalbekiroğlu, ?Burada herkes beni tanır, kanunsuz iş yapmayacağımı bilir. Polisi ve mahkeme kararını görünce şok geçirdim. Bir şey bulunmadı ama dükkanım harap oldu. Buradan gelip geçerken ?Ergenekon kazısı' diye benimle alay ediyorlar. İşler iyi gitmiyordu, artık dükkana gelen de kalmadı? diye tepki gösterdi.

Emniyet yetkilileri olayın Ergenekon davasıyla ilgisi olmadığını, kendilerine internet üzerinden yapılan ihbar nedeniyle mahkeme kararıyla kazı çalışması yaptıklarını belirtmekle yetindi, e-postayı gönderen kişinin kimliği de açıklanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber