KTÜ rektörüne ağır suçlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bugün yapılan seçimlere Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. İbrahim Özen'in seçimlerin gidişine karıştığını belirterek ağır suçlamalarda bulundu.

TTSO Meclis Başkanlığı, Başkan vekillikleri, Katip Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyelikleri, TOBB Genel Kurul üyelikleri ve Disiplin Kurulu üyelikleri için ayrı ayrı seçim yapıldı. Meclis Başkanının belirleneceği seçimde mevcut meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren yarıştı. Kıyasıya bir yarışa sahne olan ve 94 üyeden 93'ünün oy kullandığı seçimi 47 oy alan Şadan Eren bir oy farkla kazandı. Ali Osman Ulusoy ise 46 oy aldı.

Meclis Başkan vekillikleri için yapılan seçimde ise Halil İbrahim Nalbant ve Mehmet Çelik başkan vekilliklerine, İlker Yıldırım ise Katip Üyeliğine seçildi. Başkan vekillikleri için yapılan seçimde Mehmet Çelik ile eşit sayıda oy olan Türkay Gümüş, kura çekimi sonucu seçimi kaybetti.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Şadan Eren, "Seçimi 94 oyla ben kazandım, 94 oyla Ali Osman abi kazandı. Burası bir hizmet yeridir. Buradaki yarış hizmet yarışıdır. Biz bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Seçimin ardından sonuçları gazetecilere değerlendiren Ali Osman Ulusoy, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i seçime müdahil olmakla ve meclis üyeleriyle Şadan Eren'e destek vermeleri için görüşme yapmakla itham etti.

"REKTÖR SEÇİMLERE DİREK MÜDAHİL OLMUŞTUR"

"Rektör Özen rektörlüğü bırakmış aktörlüğe soyunmuştur" diyen Ulusoy, şunları kaydetti:

"Şehirle bütünleşmeyen, Değirmendere'den bu tarafa geçmeyen, TTSO'ya soğuk duran Rektör gece yarılarına, saat 2'lere kadar kişilerle muhaberat yaptı. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bir iki kişi söylemiyor bunu. Hocalık unvanı çok büyük bir unvandır. Ancak Rektör seçimlere direkt müdahil olmuştur bize karşı. Benim Trabzon'da kimseyle bir problemim yok ve olmadı. Ancak Rektör bu işi bıraktı bu işin aktörlüğüne soyundu. TTSO seçimlerinde aktörlük yaptı. Bunu ona yakıştıramıyorum. Bundan sonra bu insanların yüzüne bakarak bu şehirde yaşayacak. Benim için seçim kaybetmem çok önemli değil. Ben bir yükten kurtuldum. Ben 35 yıldır buradayım, işimi de, kendimi de çok iyi biliyorum. Allah'a şükrediyorum."

KTÜ Rektörü Özen'in TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na cüppe giydirdiğini ve bunun Türkiye'de görüşmemiş bir uygulama olduğunu belirten Ulusoy, "TOBB Başkanı buraya gelmiştir, Rektör ona cüppe giydirmiştir. Böyle bir şey Türkiye'nin başka hiçbir yerinde yoktur. Bunu herkes gördü. Bizim bir kişiliğimiz var, kendinize yakışmayan hiçbir şey söylemedik. TOBB Başkanına 'Başkanım bu başka ilde var mı?' diye sordum bana 'Yok' dedi. Şimdi Rektör çıkıp televizyonlarda diyecek ki 'Ben TTSO seçimlerine müdahale etmedim' Ben bunu televizyonlarda çıkıp söyleyeceğim" şeklinde konuştu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise Ulusoy'un iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "TTSO seçimleri Trabzon'a hayırlı olsun" demekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber