Ampulde 'dinleme cihazı' var tedirginliği

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji verimliliği projesi kapsamında dağıtılan tasarruflu ampullerin içinde ?dinleme cihazı var' dedikodusu, tedirginliğe neden oldu.

Bazı kişilerin ?Devlet evimizi dinleyecek' diyerek öğrenciler aracılığı ile dağıtılan tasarruflu ampulleri almak istemediğini belirten Ağrı'nın Patnos İlçesi Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, ?Ampulü kırarak vatandaşlara içinde dinleme cihazı olmadığını göstermeye çalıştım? dedi.

İlçede 30 bine yakın ampul dağıttıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, ?ampullerde dinleme cihazı var' dedikodusu nedeniyle birçok kişinin ampulleri kırdığını belirtti. Vatandaşlara böyle birşeyin olmadığını anlatmaya çalıştığını ifade eden Müdür Eskin, ?Bazı vatandaşlar dedikodu ve iddialar üzerine telaşa kapılıp ampulleri kırmışlar. Ben de kendilerine bunun sadece enerji tasarrufu için yapılan bir uygulama olduğunu anlattım. Gerçekten başka amacı olmayan uygulamadır. ?Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bedava kitap, kırtasiye dağıtıyor ise Enerji Bakanlığı da ampul dağıttı' diyorum. Okullarda öğretmenlerin bu durumu iyi anlatmaları gerekir. Kullanılması halinde ampuller yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacak. Herkesin aldığı ampulleri kullanmasını istiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber