Erdoğan'dan 'işsizlik' resti:Siyaseti bırakmaya hazırım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'den muhalefete seslendi ve "Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım" dedi.

Partisinin Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Mardin'e verdikleri üniversite sözünü yerine getirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Şu anda bir Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için çalışma yapılıyor. Bununla da kalmıyor, üniversite bünyesinde bir Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda sadece İngiltere'de Oxfort Üniversitesinde böyle bir bölüm var. Artık Mardin'de de olacak, ardından Arapça, Farsça gelecek" diye konuştu.

Konuşmasında işsizlik konusuna değinen Erdoğan şöyle dedi:

"Bakınız işsizlik Türkiye'de AK Parti iktidarının dönemi midir? Biz göreve geldik, Türkiye'de işsizlik oranı 10.7 idi. Şimdi ABD'den gelen bu dalga tabiki bizi de biraz rahatsız etti, bir iki puan, üç puan arttı, neyse... ABD dört, beş puan, Avrupa'da hakeza öyle, hepsi buna tedbir almaya çalışıyor. Bunlar ortada iken kalkıp durmadan, ikide bir bunu gündeme getirmek, sadece bunun üzerinden siyaset yapmaktır.

Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım. Bu kadar açık söylüyorum. Ama çözüm üret. Eğer çözümün yoksa lüzumsuz yere konuşma. Zaten 29 Martta boyunun postunun ölçüsünü alacaksın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber