Tapuda 1 milyon TL'lik ?bahşiş' operasyonu

Haber Giriş : 25 Şubat 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'nın Sincan ilçesi tapu müdürü ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 9 kişi ile 15 emlakçı gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, dün sabah eşzamanlı operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında, aralarında Sincan tapu müdürü ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 9 tapu çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çoğu emlakçılık yapan 6 kişinin de yer aldığı bildirildi. Yetkililer, 'operasyonun çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, görevi kötüye kullanmak' suçu kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, çalışmanın projeli olarak yapıldığını bildirdiler. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda, yeni gözaltılar olabileceği öğrenildi. Ankara polisince geçen yıl düzenlenen operasyonda, Keçiören 4. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü görevlisi 17 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 14'ü hakkında dava açılmıştı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 14 kişiden 2'si beraat ederken, 12'si 'görevi kötüye kullanma' suçundan 1 yıl 3 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmış, ceza alanlardan 11'i hakkında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

ZAMAN

Sincan Tapu Müdürlüğü'ne rüşvet baskını yapıldı. Gözaltına alınan 15 kişinin 1 milyon TL'lik ?bahşiş' aldıkları ortaya çıktı.

ANKARA'DA Keçiören'den sonra Sincan Tapu Müdürlüğü'ne de ?bahşiş' operasyonu yapıldı. Bir şube müdürü, üç müdür yardımcısı, 6 tapu memuru ile 5 emlakçı rüşvet, irtikap, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından gözaltına alındı. 15 Aralık'ta başlatılan ?bahşiş' operasyonunda, Sincan Tapu Müdürlüğü'ne gizlice giren mali polisin klima, havalandırma ve aydınlatma armatürleri arasına gizli kamera yerleştirerek, 1 milyon TL'lik rüşvet ilişkilerine tanık olduğu belirlendi. Geçen yıl Keçiören 4. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonda 14 kamu görevlisi hakkında dava açılmıştı. Mahkeme kamu çalışanlarının vatandaşlardan aldığı paraları ?bahşiş' olarak değerlendirmişi. ZAFER KÜTÜK

STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber