İşte okulların tatil olduğu yerler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 14:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BİLECİK'te kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bilecik Valisi Musa Çolak, kent merkezi ile Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri, Yenipazar ve Söğüt ilçelerindeki ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullar bugün için bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Vali Çolak, Osmaneli ile İnhisar ilçelerinde ise bugün eğitim ve öğretime devam edileceğini bildirdi.

Bu arada kar yağışı Bilecik'te karayolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Bilecik-Bozüyük arasında zaman zaman oluşan buzlanma ve maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.


Eğitime kar engeli

BİTLİS(CİHAN)- Bitlis'in Ahlat ilçesinde aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İlçede kar kalınlığı 30, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreyi buldu. Dün ulaşıma açılan 26 köy yolu, yağan kar ve tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandı. Şehir içi ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi.

Aşırı kar yağışından dolayı elektrik tellerinde kopmalar meydana geldi. Tedaş yetkilileri, arızalara müdahalede güçlük çektiklerini belirtti.

Serinbayır Köyü Muhtarı Ali Baysan, 18 saat aralıksız süren kar yağışının ardından, köy merkezinde kar kalınlığının 103 cm'yi bulduğunu, söyledi.


Karaman'da eğitime kar engeli

KARAMAN(CİHAN)- Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde kar yağışı sebebiyle okullarda eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Sarıveliler Kaymakamı Murat Karasu, yaptığı açıklamada, kar kalınlığının ilçe merkezinde 35 santimetre olduğunu, yüksek yerlerde ise 60 santimetreyi bulduğunu belirtti.

Murat Karasu, halen devam eden kar yağışı nedeniyle Sarıveliler'de öğleden sonradan itibaren pazartesi gününe kadar ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini söyledi.


Eğitime kar engeli

MERSİN(CİHAN)- Mersin'in Gülnar ilçesinde yüksek kesimlerde aşırı kar yağışından dolayı okullarda taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Gülnar Milli Eğitim Müdürü Gazi Kırlangıç, yayla kesimlerde kardan dolayı olabilecek kazalara mahal vermemek için ilçeye bağlı Köseçobanlı beldesi, Demirözü, Dayıcık, İshaklar, Yarmasu, Taşoluk ve Bereket köylerindeki okullarda taşımalı olarak eğitim öğretime devam eden öğrencilerin 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Böylece öğrenciler bugün dahil 3 gün tatil yapmış olacak.

Köy Hizmetleri Şefi Hüseyin Alparslan, ilçeye bağlı yayla köylerinden Köseçobanlı kasabası, Demirözü, Dayıcık, İshaklar, Yarması, Taşoluk ve Bereket köylerinde yaklaşık 35-40 santimetre kar yağdığını belirtti.

Alparslan, köy yollarında 3 adet ve Silifke- Gülnar yolunda bir adet grayder çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.


Korkuteli'nde okullar tatil edildi

ANTALYA(CİHAN)- Antalya'nın Korkuteli ilçesinde kar yağışı sebebiyle okullar 1,5 gün tatil edildi.

Korkuteli Kaymakamı İbrahim Sevimli, kar yağışı nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşandığını, bu nedenle dün öğleden sonra ve bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini söyledi.

Sevimli, "Merkeze bağlı köylerimizden bir kısmının yolları kapalı. Korkuteli-Fethiye- ve Denizli yol kavşağında bulunan Kızılcadağ mevkiinde büyük araçlara ve zincirsiz araçlara geçiş izni vermiyoruz. Okulları da valiliğin onayı ile ilçemizde bir gün süre ile tatil etme kararı aldık." dedi.

Korkuteli Meteoroloji Rasatçı Yardımcısı Mehmet Çoban, ilçe merkezine metrekareye 55 kilogram yağış düştüğünü, kar kalınlığının ise 20 santimetreye ulaştığını açıkladı.

Çoban, son 2 aydır metrekareye düşen yağış miktarının ise 540 kilogramı bulduğunu belirtti.

Havanın cuma günü parçalı bulutlu, hafta sonu da parçalı az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.


KÜTAHYA MERKEZİ VE İLÇELERDE TAŞIMALI SİSTEMLE HİZMET VERİLEN İLKÖĞRETİM OKULLARINDA YARIN EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kütahya il merkezi ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle hizmet verilen ilköğretim okullarında bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okulların bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Taşımalı sistem kapsamı dışında kalan ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda bugün eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber