Meclisin toplanamaması tarih olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- TBMM İçtüzük taslağının aynen kabul edilmesi halinde Genel Kurul, bir milletvekiliyle bile toplanabilecek. Genel Kurulda, karar yeter sayısı bulunamazsa bir sonraki konu görüşülecek.

İçtüzük Uzlaşma Komisyonu tarafından hazırlanarak hem kamuoyunun görüşüne açılan hem de Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına sunulan İçtüzük taslağında, Genel Kurulun çalışmalarına ilişkin yeni düzenlemeler yer alıyor.

İçtüzük Uzlaşma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, yeni İçtüzüğün aynen kabul edilmesi halinde toplantı yeter sayısının kaldırılacağını, aynı doğrultuda Anayasada da değişiklik yapılarak toplantı yeter sayıyla ilgili düzenlemenin değiştirileceğini söyledi.

Kapusuz, tasarı ve tekliflerin oylamalarının işaretle yapıldığını belirterek, yeni İçtüzük taslağında oylamaların elektronik cihazla açık oylama yapılmasının öngörüldüğünü belirtti.

"Milletvekili İstanbul'da, buraya pusula bırakıyor, oy kullandırıyor" şeklinde bazı eleştirilerde bulunulduğunu bildiren Kapusuz, İçtüzüğün kabulü halinde bu eleştirilerin de son bulacağının altını çizdi.

Karar yeter sayısında sisteme giremeyen milletvekillerinin ayağa kalkarak, oyunun "kabul", "ret" veya "çekimser" olduğunu söyleyerek oylamaya katılabileceğini belirten Kapusuz, "Pusula uygulamasının kalkmasıyla, burası cıvıl cıvıl olacak" dedi.

İçtüzük Uzlaşma Komisyonu Başkanı Kapusuz, toplantı yeter sayısının kaldırılmasıyla Genel Kurulun toplanmama gibi bir durumu olmayacağını, oylamalarda karar yeter sayısı olmadığı durumlarda Genel Kurul kapanmayıp, oylamadan sonraki konunun görüşülmesine geçileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber