TBMM İdari Amiri ile tartışan polise sürgün iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onur SAĞSÖZ/ERZURUM, (DHA)

AKP Erzurum Milletvekili ve TBMM Grup İdare Amiri Muhyettin Aksak'ın geçen 20 Şubat günü misafirlerini karşılamak için gittiği Erzurum Havalimanı'nda tartıştığı polis memuru Salih Ersoy'u, başka bir şubeye tayin ettirdiği ileri sürüldü. Kimliğini göstermediği için milletvekili Aksak ile tartışan Polis Memuru Ersoy, Valilik onayıyla havalimanından alınarak Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

Kentte bulunan Milletvekili Muhyettin Aksak, 20 Şubat günü bir grup misafirini karşılamak için Erzurum Havalimanına gitti. Aynı gün Erzurum'a gelecek olan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in ziyareti öncesinde DSP'lilerin bulunduğu VIP salonundan girmeyen AKP'li Aksak, havalimanı yolcu giriş kapısına yöneldi. Burada da yolcu yoğunluğu ile karşılaşan Aksak, bunun üzerine uçaktan inen yolcuların kullandığı çıkış kapısından havalimanına girmek istedi. Ters yönden giriş yapmak isteyen kişiye kapıda görevli 10 yıllık polis memuru Salih Ersoy, ?Beyefendi burası çıkış kapısı. Diğer kapıdan girmeniz gerekiyor. Lütfen giriş kapısını kullanın? uyarısında bulundu.

Polis memuruna ?Ben Milletvekiliyim? diyen Aksak, aldığı ?Milletvekili de olsanız, çıkış kapısından giriş yapmak yasak? cevabı üzerine sesini yükseltti. Polis memurunun isteği üzerine kimliğini gösteremeyen Aksak, ?Milletvekili olduğunuz alnınızda mı yazılı?? sözü üzerine de iyice sinirlendi. Aksak, çevresindekilere, ?Ben sana milletvekili olduğumu gösteririm? diyerek olay yerinden uzaklaştı.

Tartışmanın ardından aynı gün Vali Sami Bulut'u arayan AKP'li Aksak, polis memurunun görev yerinin değiştirilmesini istedi. İddiaya göre Vali Bulut, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur'a durumu iletti ve polis memuru Salih Ersoy Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 7 yıl ve son 3 yıldır da Erzurum Havalimanın'da çalışan polis memuru Ersoy'un görev yerinin değiştirilmesi Emniyet teşkilatında huzursuzluğa neden oldu.

Milletvekili Aksak konuyla ilgili açıklama yapmazken, Vali Sami Bulut, 20 Şubat tarihinde 2011 Kış Oyunları ile ilgili olarak Çin'de olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur da, ?Havalimanında bir tartışma yaşandığı doğru. Ancak memurunun görev yerinin değiştirilmesi bu konuyla ilgili değil. O personelin görev yeri vatandaşların bazı olumsuzlukları dile getirmesi ve şikayetçi olmasından dolayı değiştirildi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber