Kayseri de çöplüğe dökülen 1 kamyon ilaç hangi kurumun?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Duran'ın yazısı

Dün Kayseri'ye bağlı Yemliha kasabası'na ait çöplüğe bir kamyon ilaç boşaltıldığı haberi ulaştı. Habere göre, önceki gün kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kamyon dolusu ilaç kasaba çöplüğüne boşaltılmış. Durum kasaba halkı tarafından şaşkınlık yaratmış?

Öyle ya ekonomik krizin kol gezdiği sosyal güvenliği bulunmayan vatandaşların ilaç alabilmek için para bulamadığı bir dönemde, bir kamyon dolusu ilacın çöplükte işi ne ?

Dün İl Sağlık Müdürü Çetinkara'da bu olayı teyit etti. Çöplüğü ilaç döküldüğünü doğrulayan Çetinkara, olayın vatandaşlar tarafından jandarmaya bildirildiğini daha sonra savcılığında el koyduğunu konunun soruşturma kapsamında olduğunu anlattı.

Sağlık Müdürlüğü'ne ait eczacılarında ilaçların kontrolünü yaptığını son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğinin kontrolü yapıldığını anlattı?

Kayseri tarihinde böyle bir olay hiç yaşanmamış. Kayseri tarihinde ilk kez bir kamyon dolusu ilacın çöplüğü boşaltıldığına tanıklık ettiğini de söyleyen İl Sağlık Müdürü Çetinkara, olayın birkaç gün içinte aydınlığa kavuşmasını beklediklerini kaydediyor?

Şimdi olay savcılığa intikal etmiş durumda. Kim ya da kimler, tarafından o ilaçlar çöplüğe boşaltıldı bilinmiyor. Ancak ilaçların neden çöplüğü atılmış olabileceği ile ilgili üç ihtimal bulunuyor?

Birincisi; Bu işi ilaç firmalarının yapabileceğini açıkçası düşünmüyorum. Şayet son kullanma tarihleri geçtiyse ilaç firmaları sanırım böyle ulu orta çöplüğe boşaltmak yerine daha teknik ve çevreye zarar vermeyecek yöntemlerle bu ilaçların imhasını gerçekleştirir?

İkinci bir ihtimal ilaçların çalıntı olabileceği. Şayet böyle bir ihtimal varsa bununla ilgili daha önceden polise hırsızlık ihbarı verilmiş olması gerek ve şayet böyle ise önümüzdeki günlerde olay ortaya çıkar?

Son ihtimal ise, Kayseri'de bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelere ait olabileceği. Böyle bir ihtimali akıllara getiren husus ise geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi'nde ortaya çıkan ve Türkiye'yi şaşkına çeviren ilaç skandalı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber