Polis otobüsünün taranması davasında işkence iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda 4'ü polis, 1'i teknisyen yardımcısı 5 görevlinin şehit edilmesi, 25 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili haklarında dava açılan tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve asıl faillerin ele geçmemesi üzerine olayın faili olarak suçlandıklarını, gözaltında kendilerine işkence yapıldığını ileri sürdü.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi karayolu üzerinde, Seyrantepe Mevkii'ndeki Soğuk Hava Deposu önünde 8 Ekim 2008 günü Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu hizmetlerinde kullanılan 21 AAA 22 plakalı servis otobüsünün geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla taranarak 4'ü polis, 1'i teknisyen yardımcısı 5 kişinin şehit edilmesi, 18'i polis, 4'ü teknisyen yardımcısı, 3'ü vatandaş olmak üzere 25 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili tutuklanan 13 sanığın yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve gözaltında kendilerine gerek fiziki, gerekse psikolojik işkence yapıldığını, uykusuz ve aç bırakıldıklarını, ölümle tehdit edildiklerini söyledi. Avukatlar ise olayın asıl faili olan Mehmet Şah Yıldeniz'in yakalanamaması üzerine polisin ev baskınıyla tüm ailesini gözaltına alıp bu olayın faili gibi sorguladıktan sonra tümünün tutukladığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

3 SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Mahkeme, mevcut delil durumuna göre sanıkların tümünün tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

İddianamede, olayda silah ve bomba kullandıkları iddia edilen H.Y., M.Y. ve N.B. hakkında ?ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak ve kasten adam öldürmek? suçlarından 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, ?25 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs etmek, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek, 6136 sayılı silah kanununa muhalefet etmek'ten de 50'şer yıl hapisle ceza istendi. 10 sanığın ise ?örgüt üyesi olmak ve örgüte bilerek isteyerek yardım etmek' suçundan 10'ar yıl hapsi isteniyor. Sanıklardan 8'i, olayı bizzat gerçekleştiren ve halen yakalanamayan Mehmet Şah Yıldeniz'in ailesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber