Öğretmen adayları için tezsiz yüksek lisans!

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen olmak isteyen adaylara önemli bir fırsat doğdu. Ankara Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nca öğretmen olabilme kriterleri arasında yer alan formasyon kursu açıyor. 2004-2005 eğitim-öğretim yılı içinde 'Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans' Programı'na 240 öğrenci alınacak.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesince açılacak kurslara Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Coğrafya, Yabancı Dil (İngilizce), Matematik, Fizik, Biyoloji ve Kimya bölümünden mezun olmuş öğrenciler alınacak. Ayrıca Lisansüstü Eğitime Giriş (LES) sınavından başvuru için hangi puan türü belirlenmişse o puan türünden en az 45 almış olma şartı aranacak. Başvurular, 20-24 Aralık 2004 tarihleri arasında, şahsen Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne yapılacak ve mülakat sınavlarına 10-14 Ocak 2005 tarihlerinde girilecek. Sınavları kazanan öğrenciler ise kesin kayıtlarını 7-11 Şubat 2005 tarihleri arasında yaptırabilecekler.

BÖLÜMLERE GÖRE ALINACAK KONTENJANLAR VE KOŞULLAR

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI:

Bu bölümden 55 kişi alınacak. Adayların Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü lisans diplomasına sahip olmaları gerekiyor. Başvuruda LES/sözel puanı esas alınacak.

TARİH:

40 kişi alınacak. Tarih Bölümü lisans diplomasına sahip olmak şartı var. Başvuru için LES/sözel puanı esas alınacak.

FELSEFE GRUBU:

20 kişi alınacak. Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler) ile Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler) lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/eşit ağırlıklı puanı esas alınacak.

COĞRAFYA:

30 kişi alınacak. Coğrafya Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/eşit ağırlıklı puanı esas alınacak.

YABANCI DİL (İNGİLİZCE) :

10 kişi alınacak. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/sözel puanı esas alınacak.

MATEMATİK:

45 kişi alınacak. Fen Fakültelerinin Matematik Bölümü ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü (Kredilerinin en az yüzde 30'unun Matematik alanında olduğunu belgelendirenler) lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/sayısal puanı esas alınacak.

FİZİK:

10 kişi alınacak. Fen Fakültelerinin Fizik Bölümü, Fizik Mühendisliği Bölümü ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. (Kredilerinin en az yüzde 30'unun Fizik alanında olduğunu belgelendirenler) lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/sayısal puanı esas alınacak.

BİYOLOJİ:

20 kişi alınacak. Fen Fakültelerinin Biyoloji Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/sayısal puanı esas alınacak.

KİMYA:

10 kişi alınacak. Fen Fakültelerinin Kimya Bölümü ile Kimya Mühendisliği Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için LES/sayısal puanı esas alınacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber