Kilis'te 'ev merkezli eğitim sistemi' uygulanacak

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, kentte eğitim alanında başarının artırılması amacıyla, "Ev Merkezli Eğitim Sistemi" uygulamasına geçilmesi için hazırlık çalışması başlattığı bildirildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kilis'in üniversite sınavlarında Türkiye'de ilk 5'e girerek kazandığı başarıyı üst seviyeye çıkarmak için başlatılacak "Ev Merkezli Eğitim Sistemi" projesinden olumlu sonuçlar alınmasının umut edildiği belirtildi.

Yeni sistem ile öğrenci, okul ve ailenin birlikte hareket etmesinin sağlanacağı ve öğrenci takibinin yapılacağı ifade edilen açıklamada, "Proje kapsamında ilköğretim 1. ve 2. kademeleri için uygulanacak strateji farklı olacak ve 1. kademedeki öğretmenler, ders yılının 1. ve 2. yarısında öğrencilerin evlerini en az 2 kez ziyaret edecekler.

Öğretmenler, öğrencilerin motivasyonunu tespit ederek başarılarının artması için okul, aile işbirliği ile birlikte çalışarak hedef belirleyecekler ve ilköğretim 2. kademede ise rehber öğretmenler tarafından yapılacak aynı işlemler, ortaöğretimde sınıf öğretmenleri tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu faaliyetler sonucunda hazırlanacak rapor, okul müdürlüklerine sunulacak ve görülen aksaklıkların giderilmesine yönelik tedbirler alınacaktır" denildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber