Okuldaki kavgada silah sesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bazı okulların onarımında çalışan ve aylardır para alamadıklarını iddia eden inşaat işçileri ile müteahhit firmanın sahibi birbirine girdi. İnşaat işçileriyle onarılan bir okul içerisinde bir araya gelen firma sahibi, tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş açtı.

Edinilen bilgiye göre, Arter İnşaat isimli müteahhit firma İstanbul'daki bazı okulların depreme karşı güçlendirilmesi ve onarılması işini üstlendi. 11 okulun inşa işlerini üstlenen firma taşeron olarak Haki Mimarlık'la anlaştı. Haki Mimarlık tarafından tutulan inşaat işçileri ve kalfalar, okulları birer birer bitirmelerine rağmen iddiaya göre 3 aydır para alamadı. "Bugün, yarın" denilerek oyalanan işçiler, bugün Arter İnşaat'ın sahibi Özgür Güneş'le onarımı yapılan Çapa İlköğretim Okulu'nda biraraya geldi. 50 inşaat işçisi Güneş'ten haklarını isteyerek, bir an önce ödeme yapılmasını istedi. Firma sahibinin kendilerine güvence vermemesi üzerine tartışma başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Özgür Güneş, silahını çekerek havaya ateş etti. Okul içerisinde bir sınıfta yaşanan, silahların çekildiği tartışmanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi çağrıldı.

Özgür Güneş'i bir grup işçi linç etmek isterken diğer arkadaşları bunu engelledi. Firma sahibini polis gelene kadar okul dışına çıkartmayan işçiler, yaşananlara isyan etti. Onarılan okulun tabelasını havaya kaldıran işçiler, "Aylardır eve ekmek götüremiyoruz" diye bağırdı. Okul içerisine giren polis firma sahibi Özgür Güneş ve yanındaki bir kişiyi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Polis otosuyla götürülen Güneş'e işçiler bağırarak tepki gösterdi.

İstanbul'da 11 okulun 9'unun bitirildiğini ve 2'sinin de bitmek üzere olduğunu belirten işçiler, "Bizler taşeron firma tarafından tutulduk. Bu müteahhit taşeron firmalara ve malzeme aldığı işyerlerine de para ödememiş. 3 aydır hiç para alamıyoruz. Ondan önce de sus payı olarak 50, 100 verip geçiştiriyorlardı. Bu müteahhit devletten para almasına rağmen ödemeleri yapmıyor. Hakkımızı alana kadar uğraşacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber