Hastane asansörü ölüm getirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne ait asansörle çöp taşıdığı sırada asansör demiri ile duvar arasına sıkışarak ağır yaralanan işçi yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden iki çocuk babası Emin Tekeli (32) gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Emin Tekeli, hastane personelinin kullandığı yarı otomatik asansörde ağır yaralandı. Güvenlik kabini bulunmayan asansörle çöp taşıdığı sırada duvar ile asansör arasına sıkışan Emin Tekeli, yaklaşık 10 dakika havada asılı kaldı. Bir güvenlik görevlisinin farketmesiyle sıkıştığı yerden güçlükle kurtarılan işçi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 600 TL maaşla çalıştığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde 46 gün yaşam mücadelesi veren Emin Tekeli daha fazla dayanamayarak hayata gözlerini yumdu.

Yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'nda cenazesi alınan talihsiz işçi Pendik Kavakpınar Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Şehli Mezarlığı'nda toprağa verildi. Oğlunun göz göre göre ölüme gönderildiğini iddia eden Baba Ali İhsan Tekeli, hastaneyi suçladı. Bu tip asansörlerin Türkiye'de ve dünyada yasaklandığını belirten Baba Tekeli, "Oğlum dördüncü kattan çöp konteyneri indirirken ikinci kapının olmaması nedeniyle (güvenlik kabini) kendisini belinden kaptırıyor. Boğazından 6 ile 9 dakika arasında havada asılı kalıyor. Asansörün ikinci kapısı yok. Bu resmen bir cinayet. Ben oğlumu orada kaybettim. Hergün çok sayıda insan o hastaneye gidiyor. Başka insanların da ölmesini istemiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bu asansörler yasaklamış olmasına rağmen hastanede kullanılıyor. Oğlum 600 TL maaş alıyordu. 120 TL yol parası ödüyordu. Yani 480 TL için canından oldu. " dedi.

Bu arada bir asansör firmasında teknik eleman olarak çalışan Ahmet Yakışır ise yarı otomatik olarak adlandırılan ve güvenlik kabini bulunmayan bu tip asansörlerin artık yasaklandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber