Erdoğan, Kayseri'de 20 okul ile 6 spor tesisini hizmete açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yapımı tamamlanan 20 okul ile 6 spor tesisini hizmete açtı.

Erdoğan, partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmanın ardından sonra raylı sistem aracıyla Atatürk Spor Kompleksi'ne geldi.

Burada yapımı tamamlanan ve hayırseverler tarafından yaptırıldığı bildirilen 20 okul ile 6 spor tesisinin toplucu açılışını yapan Erdoğan, daha önce Kayseri'ye 2 ilköğretim okulu yaptıran Ahmet İnci ile birlikte yeni okul yapımı için protokol imzaladı.

Ahmet İnci, yaptığı konuşmada, Rami'de pastırma sucuk satışı yapan bir esnaf olduğunu, kazancını hayır işlerine harcadığını belirterek ''Durmak yok, yola devam. Ben de hayır işlerine devam edeceğim. Basından rica ediyorum, doğruları yazsınlar. İngiltere 75 milyon nüfusa sahip, okullarda 20 öğrenci 1 sınıfta eğitim yapıyor. Bizde ise bir sınıfta 50 kişi. Bu nedenle okul yaptırıyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan da Ahmet İnci'yi Rami'de çalıştığı yıllardan tanıdığını belirterek, ''Ahmet amcayı Rami'den hatırlıyorum. Kendisi Kayseri'den getirdiği sucuk ve pastırmaları satardı. Ben de Rami'de pastırma, sucuk ve peynir sattım. Duygulandım, o günlere geri döndüm'' diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan Kadir Has Stadyumu'na giderek tribünlerde kendisini alkışlayan kalabalığı selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı 2 penaltı atışından birinde meşin yuvarlak filelerle buluşurken, diğer penaltı atışında top kalecinin ellerinde kaldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül de birer penaltı atışında bulundu.

Kendisine hediye edilen Kayserispor formasını alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, penaltı atışı yaptığı futbol topunu da imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber