Yanan bebeğe 4 hastanede müdahale edilemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, üzerine çaydanlıktaki kaynar su dökülen bebek, götürüldüğü 4 hastanede de yanık ünitesi bulunmadığı için tedavi edilemeyip İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, 1,5 yaşındaki Umut Bozkurt'un üzerine,Saruhanlı'nın Büyükbelen beldesindeki evlerinde çaydanlıktaki kaynar su döküldü.

Annesi Melike Bozkurt tarafından sağlık ocağına getirilen bebek, ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesine sevk edildi.

Vücudunda yüzde 30 oranında yanık oluştuğu belirtilen Umut Bozkurt, Saruhanlı Devlet Hastanesinden ambulansla Manisa Devlet Hastanesine, buradan önce Moris Şinasi Çocuk Hastanesine daha sonra da Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinin İzmir'e gönderilmesini kararlaştırdığı bebek, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Bebeğin ailesi, Saruhanlı'daki hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından, saatlerce hastaneleri gezdiklerini ileri sürdü.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, ilde "ciddi ve geniş alan yanıklarına" müdahale edilebilecek yanık ünitesi olmadığından bebeğin İzmir'e sevk edildiğini söyledi.

Daha hafif yanıklara hastanelerin Plastik ve Çocuk Cerrahisi bölümlerinde bakılabildiğini belirten Tay, "Ancak bu vakada yanık oranı yüzde 30 olduğundan, hastanelerde bebeği muayene eden doktor arkadaşlarımız, 'yanık ünitesi' bulunan bir hastaneye gönderilmesini uygun görmüşler" dedi.

İl Sağlık Müdürü Tay, Manisa'ya yapılacak olan 400 yataklı bölge hastanesinin faaliyete geçmesiyle bu tür ünitelerin eksikliğinin giderileceğini ve başka ile sevklere gerek kalmayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber