PTT soygunlarının nedeni güvenlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Birlik Haber-Sen Manisa İl Temsilcisi Temel Çildaş, son yıllarda PTT şubelerinde yaşanan hırsızlık olaylarının güvenlik eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek, güvenlik sisteminin acilen kurulması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Haber-Sen Manisa İl Temsilcisi Temel Çildaş, PTT'nin son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla kapanma noktasına gelen kurum olmaktan çıktığını söyledi. Çildaş, ?Ülkenin en çok kar eden ve işlem hacmi olarak en fazla iş yapan bir kurum haline geldiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kurumumuzun bu hale gelmesin de şüphesiz; tüm PTT çalışanlarının büyük emeği hakkı vardır. Çünkü yeri geldiği zaman yıllık iznini kullanamayan, çocuğunu doktora dahi götüremeyen, büyük özveri ile kuruma hizmet eden biz PTT çalışanları olarak maddi destek almamız gerekirken maalesef hak ettiğimizi almadık. Ne kadar çok çalışmak o kadar az maaş almak anlayışı bir yana dursun, çalışanlarımızdan kesilen kefalet paralarının bile hakkıyla geri ödenmemesi de bizlerin hiç de hak etmediği bir durumdur.?dedi.

GÜVENLİK NEREDE?

İlgileri uyarmalarına rağmen PTT Merkez Müdürlükleri, Şube Müdürlüklerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığına vurgulayan Başkan Çildaş sözlerini şöyle sürdürdü: ?Giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulmadı. Bunun neticesi olarak sık sık rastladığımız menfur saldırılar sonucunda birçok arkadaşlarımız darp edildi, soygunlar yapıldı, görevi başında şehit edildi. Son zamanlarda defalarca PTT işyeri soyuldu, birçok gişe memuru bu soygunlarda mağdur oldu, 4 memur yaşamını yitirdi. Soygunların faturası gişe ve şube memurlarından çıkarılmaya çalışıldı. Daha önceleri de PTT Genel Müdürlüğü'ne güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde yazılı ve sözlü olarak girişimlerimiz olmuştu fakat bugüne kadar bir önlem alınmaması biz özverili çalışan PTT çalışanlarını olumsuz etkilemektedir. Birlik Haber Sen olarak idarecilerimizden ivedi olarak istediğimiz; Başka arkadaşlarımızın başına yeni bir üzücü olay gelmeden gerekli önlemleri almalarını, PTT şubelerinde memurların can güvenliğini sağlamalarını, kamera sistemi kurulmasını her merkezde ve her şubede koruma ve güvenlik görevlisi bulundurulmasını, memurların yalnız çalıştırılmasına son verilmesini, ücra yerlerdeki şubelerin merkezi yerlere taşınmasını personel eksikliğinden dolayı kullanamadığımız yıllık izinlerimizin kesinlikle kullandırılmasını veya önümüzdeki yıla devredilmesini ya da izin kullanamayan personele ücretinin ödenmesi yönündeki taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.?

Başkan Çildaş sendika olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber