Eğitim İş İstanbul Yönetici Atama Listesini Valilikten İstedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2009 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş İstanbul 1 No'lu Şube Yönetim Kuruluna gelen yoğun talep ve şikayet nedeniyle İstanbul ilinde yapılan Müdür Yardımcılığı atamalarının listesini İstanbul Valiliğinden talep etti.

Başvuru dilekçesinde ?

İlimizde münhal bulunan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı atamaları ile ilgili olarak;

Sonuçlar açıklanmış ve atamalar gerçekleştirilmiştir. Birçok üyemiz ya da öğretmen tarafından bize ulaşan bilgilerde bazı tereddütlerin oluştuğu anlaşılmaktadır.

Listelerin bir bütün olarak yayımlanmadığı da göz özüne alınarak oluşan tereddütlerin giderilmesi ve gerektiğinde üyelerimiz adına hukuki sürecin başlatılabilmesi için Valiliğinizce yapılan atamalarla ilgili olarak;

Hangi kuruma hangi öğretmenin atandığı? Sınav sonucuna göre mi yoksa Ek?2 Değerlendirme Formu puanına göre mi atandığı ile sınav ya da Ek?2 Değerlendirme puanlarını gösteren listenin 4982 sayılı kanun gereği aşağıda yazılı elektronik (mail olarak) ortamda ya da kanunun ve yönetmeliğin öngördüğü mali küflet varsa ödemek şartıyla yazılı olarak sendikamıza gönderilmesini Eğitim İş İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu olarak arz ederim.?

Cümlelerine yer verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ali SARAÇ ? Konu ile ilgili çokça tereddütler gelmektedir. Biz bu başvurumuzdan sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şeffaf bir şekilde listeyi sitelerinde yayımlamasını istiyoruz. Düşünün ki öğretmenler Ek-2 puanlarını ya da tercihte bulundukları kurumlara atananların puanlarını bilmemektedirler. Bu konuda yapılan en büyük yanlışlık atamaların İLSİS üzerinden yapılmamasıdır. İlk başvurular İLSİS'ten alınmış öğretmenler İLSİS üzerinden puanlarını görmüşlerdir fakat ilçe komisyonlarından da geçen bu değerlendirmeler sonucunda İl Değerlendirme Komisyonu çalışma yapmış bu çalışmanın sonucu öğretmenlere bildirilmediği gibi İLSİS üzerinde de yansıtılmamıştır. Yani İl Değerlendirme Komisyonu öğretmenin puanında eksiklik, fazlalık ya da yanlışlık tespit ettiyse bunu öğretmenlere bildirmeliydi. Bu nedenle bu atamalar çok konuşulmakla beraber şeffaflık sağlanmadığı taktirde konuşulmaya da devam edilecektir. Sendika olarak bu işin takipçisi olacağımızı, bu konuda valilik bize olumsuz cevap verirse konuyu Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna götüreceğimizi bildiriyoruz. Mağdur olan öğretmenlerimiz varsa onlara her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da ayrıca belirtmek isterim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber