Cezaevindeki rektörün aracının kullanıldığı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 22:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, ''Final'' adlı operasyonda gözaltına alınan ve halen Adana'da tutuklu bulunan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan hakkında bazı basın organlarında çıkan çıkan haberlerin üniversite camiası hakkında olumsuz düşüncelerin oluşmasına yol açtığı belirtilerek, medya kuruluşları, gerçek dışı haberler yapılmaması konusunda daha dikkatli olmaya davet edildi.

SÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında çıkan haberlere dikkat çekilerek, 17 Kasım 2008'de Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ''Final'' adlı operasyonda gözaltına alınan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'la ilgili haberler hatırlatıldı.

Söz konus haberlerde, Prof. Dr. Okudan'ın 8-9 Temmuz 2008 tarihlerinde Antalya'nın Alanya ilçesinde, makam aracını özel ve gayri ahlaki işlerde kullandığı yolunda ''gerçek dışı'' bilgilerin yer aldığı ifade edilen açıklamada, iddialar yalanlandı.

Söz konusu tarihlerde Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın ve herhangi bir makam aracının Antalya sınırları içinde resmi bir görevlendirilmesi bulunmadığı vurgulanan açıklamada, Rektör Okudan'ın 8 Ağustos 2008'de, üniversiteye kazandırılması düşünülen yüksekokul ve sosyal tesislerle ilgili olarak Antalya Defterdarı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek, inşaatlar için yer tespitinde bulunmak için Antalya ve Manavgat ilçesine resmi görevli olarak gittiği, resmi ziyaretlerde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Ülkemiz bir hukuk devletidir. Hukuka uyulması herkes için güvenlik, huzur ve mutluluk sağlarken, aykırı davranılması gerçek ya da tüzel kişilerin zarara uğraması sonucunu doğurur. Medyada gerçeğe dayanmayan veya masumluk karinesini çiğneyen haberler çıkması, yalnızca kurumumuzda bir dönem en üst amir konumunda olan kişiyi değil, üniversitemiz tüzel kişiliğini, tüm öğrenci ve çalışanlarımızı belli bir olumsuz düşüncenin hedefi haline getirmektedir''

Selçuk Üniversitesinin 74 binden fazla öğrencisi, 5 bine yakın personeliyle, Türkiye'nin başarılı ve öncü üniversitelerinden biri olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bir kişinin hakkında yürütülen bir dava var diye 'çamur at izi kalsın' mantığıyla haber yapılması, 7 ay önce gerçekleştiği iddia edilen asılsız bir olayın ülke gündemine getirilmesi, haberin ise gizli tutulması gereken ve açıklanması suç teşkil eden polis kayıtlarına dayandırılması, hangi amaçla hazırlandığı belli olmayan, paparazzi mantığıyla haber yapılarak 80 bin kişiyi bünyesinde bulunduran bir kurumun yıpratılması, ilkeli gazetecilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bir ilim adamının, bir aile babasının suç isnadına maruz bırakılması ve kurumumuzun resmi araçlarının isnat edilen suçlarda kullanıldığına yönelik iddialar hukuka aykırı olmasının yanında, üniversitemiz camiasını derinden üzmüştür.''

Açıklamanın sonunda, medya mensupları, kamuoyunda üniversite camiası hakkında olumsuz düşüncelerin oluşmasına yol açacak gerçek dışı haberler yapılmaması konusunda daha dikkatli olmaya davet edildi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan, 17 Kasım 2008'de Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ''Final'' adlı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan toplam 34 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Adana'ya götürülen 30 kişiden, aralarında Rektör Okudan'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber