SP'li Bekaroğlu istanbul projelerini anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, "Büyükşehir belediye başkanı olursam büyük kararları halkla vereceğim" dedi.

Bekaroğlu, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. İstanbul'un ciddi sorunları olduğuna dikkati çeken Bekaroğlu, "İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olursam büyük kararları halkla vereceğim. Soracağım onlara; 3. köprü istiyorlar mı? Kentsel dönüşümle ilgili ne istiyorlar? Bana göre halka sorulsaydı İETT arazisi rezidans olmazdı, yeşil alan olurdu. Halka sorduktan sonra da işi uzmanlarla yapacağım. Bu kentin, bu ülkenin çok önemli uzmanları var" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Bekaroğlu, kentsel dönüşümle İstanbul'un mahallelerinin yok edildiğini savundu. "Mahalle yoksa şehir de yok" diyen Bekaroğlu, mahallede herkesin birbirini bildiğini, çocukların kişiliklerinin geliştiğini, kültür ve sanatın dolayısıyla medeniyetin üretildiğini anlattı. Mahalleler boşaltılarak yapılan çok katlı binaları eleştiren Bekaroğlu, tarihi yarımada ile ilgili dönüşüm çalışmalarının da bölgeyi insansızlaştırmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

İstanbul'un finans merkezi, turizm merkezi yapılacağına ilişkin söylemlere işaret eden Bekaroğlu, "İstanbul'u turizme, iş merkezine ve finansa açıyoruz ama kentten insanı, kültürü, medeniyeti uzaklaştırıyoruz" dedi. İstanbul'un nüfus yoğunluğunun ciddi sıkıntılara yol açtığını, kentin mevcut nüfusunu bile kaldıramadığını belirten Bekaroğlu, "Kim gelirse gelsin, eğer 2025'te 25 milyonluk bir İstanbul olacaksa böyle bir İstanbul'a kimse hizmet edemez. Bu nüfus akışını vize koyarak, yasa çıkararak, yasaklayarak önlemeyemezsiniz. Başka birtakım önlemler alınmalı. Bu uygulanan ekonomik, siyasal ve sosyal programlarla ilgili bir olaydır" diye konuştu.

KAMUSAL HİZMET

Mehmet Bekaroğlu, kamusal hizmetlerinin kar aracı olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Seçilirsek belediyenin ürettiği bütün kamu hizmetlerini maliyetine vereceğiz. Suyu bizim hesaplamamıza göre 1 liraya getiriyor belediye. 1 liraya vermek lazım ama şu anda 5 lira. Suda yüzde 8 KDV var, pırlantada yüzde sıfır" dedi.

İstanbul'da yapılacak 5. Dünya Su Forumu'na değinen Bekaroğlu, forumun amacının dünyadaki suyu kontrol altına alıp, özelleştirip, pazarlamak olduğunu söyledi. Bekaroğlu, "Allah'ın nimetlerini satamazsınız, suyu satamazsınız, kamu hizmetleri üzerinden kar edemezsiniz" diye konuştu. Bunun sosyal devletin gereği olduğunu ifade eden Bekaroğlu, "Sosyal devlet nasıl olacak? Sadaka vererek mi? Sosyal devlet suyu, elektriği, ulaşımı maliyetine verir. İnsanların kesesine dolaylı katkı sağlar. O insanlar da onuruyla yaşar" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber