3 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektubunu sunacak Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ile Dış Politika Enstitüsü Başkanı Seyfi Taşhan ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Katar'da.

-Danışma Meclisi Başkanı Mahammed Al Huleyfi ile görüşecek olan Toptan, Katar Vakfı ve "Eğitim Şehrin"i de gezecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattının açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinin açılışını yapacak.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan geçeceği Isparta'da partisince düzenlenen mitingde konuşacak.

- Toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacak olan Erdoğan, Isparta Valiliğini ziyaret edecek.

- Erdoğan, Isparta'dan da İzmir'e geçecek ve partisinin Bayraklı Seçim Çadırı'nda parti teşkilatıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

4- CHP Meclis Grubu'nda son gelişmeler değerlendirilecek.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) faaliyetleri ve son dönem çalışmalarıyla ilgili Ankara'da düzenlenen basın toplantısına katılacak.

6- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da, "5. Dünya Su Forumu" resepsiyonuna katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da "Yeşilçam Ödülleri 2009"törenine katılacak.

8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Elazığ'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, açılış törenlerine katılacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antalya Belek'te Metro Grubu Management Konferansı'na katılıyor.

- Eurocommerce Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting ile görüşecek olan Bağış, AK Parti Belek Seçim Ofisi'nin açılışına katılacak, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Antalya kent merkezinde esnafı gezecek olan Bağış, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinin ardından, "Avrupa Birliği ile İlişkiler" konulu toplantıda konuşacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havaalanı pistinin genişletilmesi amacıyla başlatılacak inşaatın temelini atacak, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılacak.

- Yıldırım, Bilecik'te de açılış törenlerine iştirak edecek, ziyaretler yapacak.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltı yapacak, Bayraklı ve Torbalı ilçelerindeki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışına katılacak.

12- Fiyat artışları.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılı şubat ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

13- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum ve Çankırı'da düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

-DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Kars'taki temaslarının ardından geçeceği Iğdır'da partisinin mitinginde konuşacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Samsun ve Sinop'ta açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Bartın'da açılış ve ziyaretler gerçekleştirecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ı parti genel merkezinde kabul edecek.

14- Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in 29. ölüm yılı nedeniyle Hatay Valiliği bahçesinde anma töreni yapılacak.

- Sökmen, İstanbul'da, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında da anılacak.

15- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Viyana'daki toplantısı devam ediyor.

- Toplantının bugünkü oturumunda, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin heyet başkanlarının, İran ve Suriye'nin nükleer programlarına ilişkin sözlü beyanlarda bulunmaları bekleniyor.

16- Panel...Toplantı...Ziyaret...Açılış

- Gazi Üniversitesinde "85. yılında 3 Mart 1924 Tarihli Kanunlar ve Türkiye" konulu panel yapılacak.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Taha Aksoy katılacak.

- İzmir Ticaret Borsasının aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret edecek.

- Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Ortabahçe köyünde, 1918 yılında Ermeni çeteleri tarafından katledilen 587 Türkün anısına yaptırılan "Cinis Şehitleri Kütüphanesi" açılacak.

17- Erzurum'un ev sahipliği yapacağı 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'na hazırlanan Türk delegasyonu, Çin'in Harbin kentinde teslim aldığı olimpiyat bayrağını Erzurum'a getirecek.

18- Futbolda Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Ankara'da Ankaraspor ile Beşiktaş Yenikent ASAŞ Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

19- Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur (J) Grubu'nda Türk Telekomspor, 5. maçında Hırvatistan'ın KK Zadar takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

- FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası 2. tur (J) Grubu'nda Galatasaray Cafe Crown, 5. maçında İstanbul'da Ukrayna'nın BC Kiev takımını ağırlayacak.

20- Voleybolda Erkekler Teledünya Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Halk Bankası, Ankara'da Arkasspor'u konuk edecek.

21- Aroma Erkekler VOleybol Birinci Ligi'nde Ankara SGK Spor ile Tokat Belediyesi Plevnespor, Ankara'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber