Dicle Üniversitesinde, derslere 40 saat devam etme zorunluluğu kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2009 23:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

8/8/2005 tarihli ve 25900 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Dicle Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. 3 Mart 2009 tarih ve 27158 sayılı resmi gazetede yayınlanan değişikliğe göre:

Yönetmeliğin 6.maddesinin ikinci fıkrasında öğrencinin bir yarıyılda tekrar aldığı dersler de dahil olmak üzere devam etmek zorunda olduğu uygulamalı ve teorik derslerin toplamı 40 saati geçemez ifadesindeki ?devam etmek zorunda olma? ifadesi çıkarılmıştır. Bu düzenleme ile öğrencilerin bir yarıyılda alabileceği 40 saatlik derslere devam etme zorunluluğu kaldırılarak devam etme zorunluluğu olmadan da en fazla 40 saatlik ders alınabileceği hükmü getirilmiştir.

Kayıt yenilemede daha önce interaktif ortamda yapılan ders kaydının daha önce eğitim-öğretimin başladığı ilk hafta içerisinde onaylatılması gerekirken yapılan bu düzenleme ile bu süre iki haftaya çıkarılmıştır. Bundan böyle internetten (interaktif) kayıt yenileten öğrenciler eğitim-öğretim döneminin başladığı ilk iki hafta içinde danışmanlarına onaylatabileceklerdir.

Bu yönetmelik değişikliği 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

3 Mart 2009 Tarihinde Dicle Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik

MADDE 1 ? 8/8/2005 tarihli ve 25900 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Dicle Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci ve dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Öğrenci, yarıyıl başında öncelikle başarısız olduğu dersleri almak zorundadır. Bir öğrencinin bir yarıyılda tekrarlamak zorunda olduğu dersler de dahil olmak üzere, alabileceği teorik ve uygulamalı derslerin toplamı haftada 40 saatten fazla olamaz.?

?Öğrenciler, her yarıyılın başlangıcının bir hafta öncesinden yarıyılın başladığı hafta sonuna kadar olan süre içerisinde harçlarını yatırarak, bilgisayar ortamında interaktif olarak kayıtlarını yenilemek ve en geç eğitim-öğretimin ikinci haftası sonuna kadar danışmanlarına onaylatmak zorundadır. Bu süre içerisinde haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrencilere o yarıyıl içinde herhangi bir öğrenci belgesi verilmez. Haklı ve geçerli bir nedenle kayıt süresi içerisinde kaydını yenilemeyen öğrencilere, kayıt yenileme süresinin bitimini izleyen üç iş günü içerisinde ilgili birime başvurmaları ve ilgili yönetim kurulunca mazeretlerinin uygun görülmesi halinde ek kayıt süresi tanınır. İkinci öğretimde, öğrenim ücretlerinin ikinci taksitini bir aylık ek süre içinde kanuni faizi ile birlikte ödemeyen öğrencilerin ilgili birim yönetim kurulu kararı ile Üniversite ile ilişikleri kesilir. Yeni kaydolan öğrenciler, birinci yarıyılda kayıt yenilemek zorunda değildir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Dicle Üniversitesi Rektörü yürütür.

ÖNCEKİ HÜKÜMLER

MADDE 6 Öğrenci, yarıyıl başında öncelikle başarısız olduğu dersleri almak zorundadır. Bir öğrencinin bir yarıyılda tekrarlamak zorunda olduğu dersler de dahil olmak üzere, devam etmek zorunda olduğu teorik ve uygulamalı derslerin toplamı haftada kırk saatten fazla olamaz.

Öğrenciler, her yarıyılın başlangıcından bir hafta öncesinden yarıyılın başladığı tarihe kadarki süre içerisinde harçlarını yatırarak, bilgisayar ortamında interaktif olarak kayıtlarını yenilemek ve eğitim-öğretimin başladığı ilk haftada danışmanlarına onaylatmak zorundadırlar. Bu süre içerisinde haklı veya geçerli bir nedeni olmaksızın kaydını yenilemeyen öğrencilere o yarıyıl içinde herhangi bir öğrenci belgesi verilmez. Haklı veya geçerli bir nedenle kayıt süresi içerisinde kaydını yenilemeyenlere, kayıt yenileme süresinin bitimini izleyen üç iş günü içerisinde ilgili birime başvurmaları ve ilgili yönetim kurulunca mazeretlerinin uygun görülmesi halinde kendilerine ek kayıt süresi tanınır. İkinci öğretimde, öğrenim ücretlerinin ikinci taksitini bir aylık ek süre içinde kanuni faizi ile birlikte ödemeyen öğrencilerin ilgili birim yönetim kurulu kararı ile Üniversiteyle ilişikleri kesilir. Yeni kaydolan öğrenciler, birinci yarıyılda kayıt yenilemek zorunda değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber