Avukat Senih Özay'a hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 15:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bergama - İzmir'de bir avukata, Bergama'daki altın madeniyle ilgili "Muhtelif tarihlerde gerçeğe aykırı basın açıklaması yaptığı ve bu şekilde görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sanığın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate vardığını belirten mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan avukat Senih Özay ile avukatlar katıldı.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Özay'ın "Bergama'daki altın madeniyle ilgili avukatlık mesleğini kötüye kullanarak muhtelif tarihlerde, muhtelif gazetelerde gerçeğe aykırı basın açıklaması yaptığı ve bu şekilde görevini kötüye kullandığı" kanaatine vararak, sanığın 11 ay 20 gün hapis ve 437 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Özay'ı ayrıca 6 ay süreyle memuriyetten yoksun bıraktı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Özay, vekaletlerini sonlandıran eski müvekkilleri adına, Bergama Altın Madeni'ne karşı açtığı davaları sürdürdüğü yönündeki suçlamadan ise beraat etti.

Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, "Bundan sonra Özay ve benzeri çalışmalar yürüten grupların, hukuka ve bilime uygun şekilde beyanlarda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.

Avukat Senih Özay ise "Biz bugüne kadar çok şikayet edildik. Barolara, Sermaye Piyasası Kurulu'na, savcılıklara. Bunlar doğaldır. Benim Alman ajanı olduğum dahi iddia edilmişti. Bundan da beraat ettiğim hatırlanmalıdır. Bu yargı kararına itiraz edeceğim, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bu kararı taşıyacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber