'Türkiye, adamlık tartışmasında Baykal'ı mahçup eder'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Eğer bir adamlık tartışması yapılırsa, bu başka bir istikamete gider. Türkiye, bu adamlık tartışmasında Baykal'ı mahçup eder" dedi.

Parlamento muhabirleriyle sohbet eden Ergün, yerel seçimlere gidilirken üslup tartışmasına değindi. "Siyasi üslup, eğer Türkiye'de konuşulacaksa, bütün partiler için ve siyaseti etkileyen bütün unsurlar için konuşulması lazımdır" diyen Ergün, özellikle son günlerdeki tartışmaya işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan, 'Kırk fırın ekmek yemek lazım iktidar olmak için' demiş olabilir. Sayın Baykal'ın belli ki zoruna gitmiş bu eleştiri. Olabilir. Eleştirilmekten hoşlanmayabilir ama buna verilecek karşılık 'Efendim, bu bir maganda üslubudur.' Bunun neresinde magandalık var? Eğer bunu maganda üslubu diye takdim ediyorsanız, çok büyük haksızlık yapıyorsunuz demektir. 'İktidar olmak için kırk fırın ekmek yemeniz lazım' eleştirisinin karşılığı, 'sen de adam değilsin' eleştirisi mi? Bu eleştiri mi? Bu, açık bir hakarettir.

Bu nedenle de dava açılmıştır. Ortada, bu eleştiri çerçevesinde bir maganda üslubu yoktur. Ama bunun karşısında ağır bir hakaret vardır. Eğer bir adamlık tartışması yapılırsa; bu başka bir istikamete gider. Türkiye, bu adamlık tartışmasında Baykal'ı mahçup eder. Bütün Anadolu'yu dolaşsın, bu soruyu sorsun. Meydanlar, insanlar, adamlık tartışmasındaki cevaplarını söylesinler. Hatta Avrupa'daki vatandaşlarımızı ziyaret etsin. Balkanları, Ortadoğu'yu, Kafkasya'yı, Uzak Asya'yı bir ziyaret etsin. Orada adam kim anlatsınlar. Bu adamlık tartışması, Sayın Baykal'ı zor durumda bırakacak bir tablo sunar."

Ergün, Baykal'ın tavrının yakışmadığını ifade ederek, bugünkü grup toplantısında tavrını hala sürdürdüğünü belirterek, "Üsluptan bahsediyorsak, siyaset üslubu bir bütündür. Kişinin yaptığı, bir konuşma değildir. Mesela seçimlerde istediğiniz oyu alamadığınız zaman, 'Bu halktan adam olmaz zaten, bu halk ne yaptığını bilmiyor, bir çuval kömüre oyunu satıyor' demek üslup mu? Halkı küçümseyen, beğenmeyen, aşağılayan bir üslup, siyaset üslubu mu?" diye sordu.

Siyasetteki üslubun bir bütün olarak değerlendirilmesi gereğine işaret eden Ergün, "Siyasette bir üslup değişikliğine ihtiyaç var. Bu evvela muhalefetin üslubundan başlamalı. Muhalefet üslubunu gözden geçirmeli" diye konuştu.

Baykal'ın sözlerinde "ilginç çarpıtmalar" olduğunu ileri süren Ergün, "hiç kimsenin, "Başbakan'ın sözlerini çarpıtarak yeni sözler üretmeye hakkı olmadığını" ifade etti.

Ergün, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya ile ilgili ne yapılacağı sorusu üzerine, "Fezlekeyi bir görelim. Ona göre değerlendirme yapalım. Şimdi onu görmeden değerlendirme yapmamız doğru olmayabilir. Hangi mahiyette bir tablo var, onu görmek lazım" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber