KESK'e bağlı iki sendikanın Sivas şube başkanlarının tutuklanmalarına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan ile Bağımsız Taşımacılık Sendikası (BTS) Sivas Şube Başkanı Necat Sezginer'in yasadışı örgüte üye öğrencilere destek verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmalarında haksızlık olduğunu ileri sürdü.

Sivas'a gelen Eğitim-Sen Genel Başkanı Kılıç ile BTS Genel Başkanı Yunus Akıl ve Eğitim-Sen Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit, Vali Veysel Dalmaz ile görüşme yaptıktan sonra sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta tutuklanan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Doğan ile BTS Şube Başkanı Sezginer'in üniversite öğrencilerinin eylemlerine destek verdikleri, YÖK'ün kuruluşunun protestolarına katıldıkları ve sendikaya öğrencileri kabul etmeleri nedeniyle tutuklandığını belirten Kılıç,

"Bugün şube başkanımızın, BTS Şube Başkanı'nın mücadelesi, kararlılığı, direnişi, ancak ve ancak bizim onurumuz olabilir, bizim gururumuz olabilir. Biz bu sürecin bir bütün olarak takipçisiyiz. Bugün bu anlamda bizler her iki sendikanın genel başkanı olarak buradayız. Yetkililerle de gerekli görüşmeleri yaptık. Çok özet olarak şunu söylemek gerekirse, hukuksuz bir süreç yaşanmıştır. Arkadaşlarımız haksız yere mağdur edilmiştir. Burada sendikal mücadeleye yönelik olarak verilmeye çalışan bir mesaj vardır.

Ama biz bu mesajı tersinden okuyoruz ve mücadeleye devam diyoruz. Çünkü Türkiye'nin bize ihtiyacı var" dedi.

BTS Genel Başkanı Akıl da, her iki sendika başkanının en kısa sürede serbest bırakılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber