Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Isparta, Burdur, K.Maraş, Osmaniye, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile K.Maraş çevrelerinde sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR : Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerimizde kuvvetlice, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR : Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden batı bölgelerimizde kuvvetlice, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kısa süreli fırtına (saatte 70-80 km hızla) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde (İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber