Liseli Münevver'i öldürüp, gitar çantasında çöpe attılar...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Mart 2009 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etiler'de bir çöp toplayıcısının bulduğu gitar çantasından vahşet çıktı. Çantada bir genç kız cesedi, başka bir torbada ise başı vardı

UMAY AKTAŞ SALMAN

İSTANBUL - Gece saatlerinde kentin seçkin semtinde geçen kâğıt toplayıcısı bir çöp konteynırının kapağını açtı ve karıştırmaya başladı. Bu semtten çoğu zaman işe yarar çöpler çıkıyordu. Bir bavul görünce sevindi. Açmak istedi ancak çok ağırdı. Bavulu araladı. Karşısına başı olmayan parçalanmış bir ceset çıktı. Hemen elinden bıraktı, geri çekildi.

Bu sahne bir korku filminin setinden değil. Tüm bunlar önceki akşam 20.30 sıralarında Etiler'de Nispetiye Caddesi'ndeki Dilek Yıldızı Sokak'ta yaşandı. Kâğıt toplayıcısının çığlıkları üzerine konteynerin başına gelen vatandaşlar hemen polisi aradı. Polis ekipleri, konteynırın bir gitar kılıfında genç kızın başını da buldu. Olası delilleri yok etmek istemeyen polis konteynırı çekiciyle Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine götürüldü.

Doğum kutlayacaktı

Çok yönlü araştırma başlatan polis, çevredeki binalarda bulunan güvenlik kamera görüntülerine el koydu. Bavula parçalanarak konulan cesedin yanında çanta da vardı. Cesedin 18 yaşındaki Münevver Karabulut'a ait olduğu anlaşıldı. Genç kız Şişli'deki Bingül Erdem Lisesi üçüncü sınıftaydı. Bolu Mengenli olan ailesiyle birlikte Şişli Etfal Hastanesi'nin arkasındaki dar sokaklardan oluşan mahallede yaşıyordu. Dil eğitimi için Kanada ve ABD'de bir süre bulunmuştu. Babası Fener Rum Patrikhanesi'nin aşçısıydı. Annesiyse ev kadınıydı ve MS hastasıydı. Karabulut'un bir de kendisinden bir yaş küçük bir kardeşi vardı.

Genç kızın oturduğu mahallede tam anlamıyla şaşkınlık yaşandı. Komşular ve esnaf Karabulut'u ?sessiz, sakin, çalışkan ve güzel bir kız' olarak anlatıyordu. Karabulut önceki gün saat 14.10'da okuldan çıkmıştı. Okuldan sonra ise 15.00 sıralarında bir erkek arkadaşıyla buluştu. O saatten sonra Münevver'den bir daha haber alınamadı. Münevver yaşasa, önümüzdeki cumartesi günü 19. yaşgününü kutlayacaktı.

Cinayetle ilgili ortaya çıkan bir görgü tanığının polise otomobille olay yerine gelen iki kişinin gitar çantasını bagajdan alarak çöp konteynırın attığı şeklindeki ifade verdiği öne sürüldü. Polis ekipleri bu bilgi doğrultusunda eşkâlleri belirlenen iki kişinin kimliğinin tespiti için araştırma başlattı. Polis genç kızın ailesinde başlayarak yakın çevresi, arkadaş çevresi ve en son görüştüğü kişilerin tek tek ifadesini aldı. Bu arada Karabulut'un cep telefonunun bulunmadığı ve telefonla en son görüştüğü kişilerin henüz belirlenemediği belirtildi.

Ceset üzerinde yapılan ilk incelemelere göreyse Karabulut'un boynuna sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve daha sonra cesedi gitar çantasına sığmadığı için bıçakla kafa kısmı gövdeden ayrıldığı tahmin ediliyor. Karabulut'un cenazesi Adli Tıp'tan alındıktan sonra toprağa verilmek üzere Bolu'nun Mengen ilçesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber