Bilişim teknolojisi öğretmenlerinin görevlendirilmeleri ne zaman yapılacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2009 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada bilgisayar formatör öğretmenlerinin bakanlık görevlendirmelerinin imzalanmamış olmasını eleştirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ?Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirilmesi? konulu ve 18 Aralık 2008 tarih ve B.08.0.ETG.0.21.01.04.00-209.0/22168 sayılı yazısında, Bilişim Teknolojileri Formatör görevlendirmelerinin, 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle bir yıllık süreyi kapsayacak şekilde Bakanlık Makamı'ndan alınacak onay üzere yapılacağı belirtilmesine rağmen bugün itibari hala bir sonucun alınmadığının belirtildiği açıklamada "Sayın Bakan ÇELİK katıldığı bir televizyon programında Bilgisayar formatör öğretmenlerinin bakanlık görevlendirmelerinin imzalandığını belirtmiştir. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen BT formatörlerimize Eğitek ve Personel Genel Müdürlüğü'nün çelişkili açıklamalarda bulunması dikkat çekmektedir. Görevlendirmelerle ilgili iş ve işlemlerin Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılması noktasında uygulama farklılıklarının ortaya çıkması BT Formatörlerinin özlük durumunun belirsizliğini ortaya çıkarmış ve sorunun boyutunu daha da derinleştirmiştir. Bu durum ise BT formatörlük görevini içinden çıkılmaz hale sokmuş ve BT Formatörlerinin eğitim süreci içerisindeki verimliliklerini ister istemez olumsuz yönde etkilemiştir. Çözümsüzlük noktasında bırakılan bu durum birden fazla okulda görevlendirilmiş BT formatörlerinin görevlendirmelerinin bitmesi sonucu görev yaptıkları diğer okullardaki BT sınıflarında birçok aksamaları ortaya çıkarmış ve BT sınıflarının verimli kullanılması noktasında sıkıntılara sebep olmuştur." denildi.

Birçok okuluda, öğretmenlerin görevlendirmelerinin yapılmamış olması nedeni ile ders saati konusunda sıkıntılar yaşandığının yer aldığı açıklamada, Bilişim teknolojisi öğretmenlerinin görevlendirilmelerinin bir an önce yapılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber