Modernize edilen Sarp Sınır Kapısı açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2009 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, modernize edilen Sarp Sınır Kapısı'nın açılışının Türkiye ve Gürcistan için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, "Buradan rahatlıkla halklarımız geçişlerini yapabilmelidir" dedi.

Erdoğan, modernize edilen Sarp Gümrük Kapısı Tesisleri açılış töreninde yaptığı konuşmada "Halklarımızı 70 yıl birbirinden ayıran sınır, Gürcistan'ın bağımsızlığına kavuşmasından sonra insanlarımızın kucaklaştığı bir hasret ve dostluk köprüsüne kavuştu. Buradan rahatlıkla halklarımız geçişlerini yapabilmelidir. Bürokratik engelleri de bütün bürokratlarımız karşılıklı olarak süratle gidermeli ve bu sıkıntıları da aşmalıyız" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şunu çok açık ve net ifade etmek istiyorum, bizler aslında akrabalık bağlarıyla da birbirine bağlı iki ülke konumundayız. Bu bağlar, tabii ki aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel ilişkiyi artırıyor. Bunların bundan sonraki süreçte de artacağını görüyorum, inanıyorum."

Erdoğan, konuşmasının ardından Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'yla tesisin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber