Kavga olaylarının yaşandığı liseye özel güvenlik elemanı

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da, bıçaklama ve kavga olaylarının sıklıkla yaşandığı ve geçtiğimiz yıl arşiv ve öğretmen odasının yakıldığı Fatih Lisesi'nde, Okul Aile Birliği çareyi özel güvenlik elemanı tutmakta buldu.

Okulda özel güvenlik elemanının göreve başlaması ve okul yönetiminin değişmesiyle birlikte olaylarda yüzde 95 azalma olurken, gelişen olumlu hava hem öğrenci velilerine hem de öğrencilere rahat bir nefes aldırdı.

Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Yetkin, son yıllarda çetelerin okul önlerinde öğrencileri tehdit ettiğini belirterek, çareyi özel güvenlik elemanı tahsis etmekte bulduklarını söyledi.

Özel güvenlik elemanının giderlerinin Okul Aile Birliği tarafından karşılandığını belirten Yetkin, bu sayede olaylarda büyük oranda azalma yaşandığını kaydetti.

Fatih Lisesi'nde okuyan öğrenciler de, özel güvenlik elemanının tutulması ve okul idaresinin değişmesiyle birlikte disiplin ve çetelerin okuldan uzaklaştırılması konusunda önemli mesafelerin alındığını ifade ederek, "Önceki senelerde çete elemanları, okulun içine dahi giriyordu. Öğretmen ve öğrencilerle sürekli kavga ediyorlardı. Öğretmenleri dövdükleri bile oluyordu. Kızlara laf atıyorlardı, taciz ediyorlardı, bıçaklama olayları yaşanıyordu. Bu hepimizi olumsuz etkiliyordu. Bu yıl çok güzel bir uygulama var. Özel güvenlik elemanının olması bizleri rahatlatıyor. Disiplinin sağlanmasında, değişen okul yönetiminin payı da büyük. Artık rahat bir şekilde okula gidip gelebiliyoruz. Kimse artık okula yanaşmıyor" diye konuştular.

Özel güvenlik elemanı Veysi Bayar ise, öğrencileri korumak için çalıştığını belirterek, çetelere burada geçiş verilmeyeceğini söyledi. Bayar, öğrenci velilerinden de bu konuda destek beklediğini kaydetti.

Fatih Lisesi'nde, geçtiğimiz yıl okula giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, okul arşivi ve öğretmenler odasını yakmıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber