İstanbul'da çocuk şube polisinden okul müdürlerine eğitim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü, Avrupa yakasındaki lise ve ortaöğretim okullarının müdürlerine, "Çocuk Polisi Kimdir?", "Okullarda Güvenli Ortam Projesi" ile "Alo Kanka 1550 İhbar ve Bilgi Alma SMS Hattı"nı tanıtan seminer verdi. Okul müdürlerine suça bulaşan, narkotik madde bağımlılığı olan ve cinsel istismara uğrayan öğrencilerin tespit edilmesi durumunda neler yapacakları ve nasıl davarancakları konusunda bilgi veren Emniyet Amiri Uğur Tekin, "Okulumuzun adı kötüye çıkar diye düşünmeyin. Çocukları istismarcıyla, tacizciyle başbaşa bırakmayın" dedi.

Bakırköy'deki Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Avrupa yakasında bulunan 8 ilçedeki lise ve ilköğretim okullarının müdürleri katıldı.Seminerde konuşan Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Uğur Tekin, çocuk polisinin 0-18 yaş arası korumaya muhtaç olan kayıp ya da bulunan, suça maruz kalan, suç işlediği şüphesi altında olan tüm çocuklara yönelik adli ve idari işlemleri yürüttüğünü anlattı. Çocuk polisinin hizmet alanlarını ve amacını anlatan Tekin "Çocuk polisi, çocuğa karşı suçları ve çocuk tarafından suç işlenmesini önleyici çalışmalar yapar. Suç işleyen ve mağdur çocukların, sosyal hizmet uzmanıyla görüştürülür. Gerekirse ailelere rehberlik hizmetinde bulunulur ve ilgili kurumlarla işbirliğine gidilir." dedi.

İstanbul Emniyeti Çocuk Şubesi'nin, "Okullarda Güvenli Ortam Projesi"ni (OGOP) anlatan Tekin, Daha güvenli ve sağlıklı bir nesil için okul müdürlerini, öğrenci velilerini ve öğrencileri, suça ve suça götüren etkenlere karşı eğitmeyi istediklerini belirterek, okul müdürlerinden OGOP projesi için yardım istedi. Toplumda, cinsel istismar konularında kapalı bir tutum olduğunu vurgulayan Tekin, "Bu tür konular nedense gizleniyor ve görmemezlikten geliniyor. Ancak cinsel tacize uğrayan bir kız çocuğu ilerde sağlıklı bir anne olamaz. Daha sağlıklı bir nesil için çocukların karşılaştığı durumlarla ilgili polise bilgi verilmeli. Bu şekilde çocukların içinde bulunduğu kötü ortam ortadan kaldırılabilir ve suçlu cezaladırılabilir."

Okul müdürlerinin, okullarında ya da okul çevresinde, öğrencileri rahatsız eden, bir durumla karşılaşmaları durumunda polise başvurmalarını isteyen Tekin, "Okulumuzun adı çıkar diye düşünmeyin, çocukları tacizcisiyle başbaşa bırakmayın" dedi. Uyuşturucu kullanan, cinsel tacize maruz kalan bir çocukta olabilcek belirtiler konusunda bilgi veren Tekin, durumunda bir farklılık gördüğünüz öğrenciler ile ilgili Çocuk Şubesi ile irtibata geçin dedi. Suça bulaşmış bir öğrecinin durumu ile ilgili okul müdürünün ne yapması gerektiğin de anlatan Tekin, "Bu konuda polisimiz 24 saat başvurulara açık. Ayrıca Alo Kanka Hattı ve www kanka.com internet sitesinden bu konularda bilgi alınabilir." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli uzman polis Serkan Düzenli de, öğrencilerin madde bağımlığından nasıl korunacağı ve madde bağımlılığına giden yolların nasıl önleneceğini anlattı. Uyuşturucu madde almış kişilerde görülen davranış bozukluklarını anlatan Düzenli, okul müdürlerinden okul çevresinde ve öğrenciler ile temas eden yabancı kişlere karşı duyarlılık göstermelerini istedi.

Seminere katılan okul müdürleri, yapılan çalışmayı çok bilgilendirici bulduklarını belirtti. Öğrendikleri yeni bilgiler ile okul ve okul çevresinde daha dikkatli bir gözle bakacaklarını belirten müdürler, polisle eğitim kurumları arasında ortak çalışmaların arttırılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber