Liseli kız Bakan'a 'öğretmen açığını' şikâyet etti, öğretmeninden fırça yedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 114 afet konutunun temelini atan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra ziyaret ettiği Çüngüş Lisesi'nde liseli kız öğrenci Ayşe Altundağ'ın şikâyetiyle karşılaştı.

Bakan'a sıkıntılarını aktaran Altundağ, branş öğretmenleri olmadığı için derslerinin boş geçmesinden yakındı. Öğretmen eksikliğini cesurca dile getiren öğrenci Ayşe Altundağ'a Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, "aferin" derken, öğretmeninin ise bakanın ayrılmasından sonra genç kızı azarladığı görüldü.

Çüngüş Lisesi 10/B sınıfındaki öğrencilerle sohbet eden Bakan Eker'e öğrenciler sorunlarını iletti.

Öğrencilerden Ayşe Altundağ, Bakan Eker'e, "Derslerimiz boş geçiyor. Branş öğretmenlerimiz yok. Bizim İstanbul'da, Diyarbakır'da öğrenim gören arkadaşlarımızdan ne farkımız var? Bizler de onlar gibi öğrenim görmek istiyoruz." dedi.

Altundağ, okullarının da yeni yapıldığını hatırlatarak, "Sınıf eksikliğimiz de var. Mesela deney yapmak için bir laboratuarımız yok. Spor salonumuz yok." şikâyetlerinde bulundu.

Sorunların tümünün zaman içerisinde giderileceğini dile getiren Bakan Eker, şöyle konuştu: "Tabi siz haklısınız. Siz istiyorsunuz ki her yerde olan imkânlar burada da olsun. Haklısın, çok doğal bir talep ama işte 70-80 yılın birikimi. Bunlar işte yavaş yavaş çözülüyor. Mesela bu okul yoktu, yeni açıldı bir yıl içerisinde. Yurt yoktu, çözüm bulundu. Eskiden çok daha kötüydü şartlar. Daha iyiye gidiyor. Ben köyde okudum. Ortaokul yoktu. Bir sene okula gitmedim. Sonra Diyarbakır'da sınava girdim. Benim okuduğum şartlar sizinkiler kadar güzel değildi."

Bakan Eker, "Ayşe aferin, tabi sen sosyal bilimcisin." diyerek medeni cesaretinden dolayı Ayşe Altundağ'ı da kutladı.

Bakan ve beraberindekilerin sınıftan ayrılmasının ardından ise Ayşe Altundağ'ın, Bakan'a yaptığı şikâyetler sebebiyle öğretmeni tarafından azarlandığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber