Müfettişlerin sicil raporlarını, kurul başkanının eşine doldurtmuş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Mart 2009 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevi kötüye kullanmaktan 3 yıl hapisle yargılanan Kılıçdaroğlu'nu dokunulmazlık kurtardı. Ankara 8. Ağır Ceza, CHP adayını yargılayabilmek için Meclis'e başvurdu.

SSK Genel Müdürlüğü sırasındaki ?icraatları' CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşini bırakmıyor. SSK'yı ilk kez zarar ettiren isim olarak tarihe geçen Kılıçdaroğlu hakkında ?görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dosyası Meclis'te bekliyor. Kendisinin doldurması gereken müfettişlerin gizli sicil bilgilerini başkasına doldurtmakla suçlanan Kılıçdaroğlu hakkında 2000 yılında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede ?SSK Genel Müdürlüğü eski Teftiş Kurulu Başkanı İ. Hakkı Kaderli'nin kin ve garez duyduğu müfettişlere ait sicil raporlarının Genel Müdür Kılıçdaroğlu'nun doldurması gereken bölümlerini teftiş kurulu başkanının eşi Süreyya Kaderli'ye doldurttuğu, bu nedenle her iki sanık hakkında ?Görevi Kötüye Kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.

Ankara 8. Ağır Ceza'da açılan davayla yargı süreci başladı. Kılıçdaroğlu işlerinin yoğunluğu nedeniyle böyle bir yola başvurduğunu savundu. Mahkeme 13.10.2003'te verdiği kararda vekil seçilen Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasının durdurulmasına, Kaderli'nin ise cezasının ertelenmesine karar verdi. Yapılan itiraz da reddedilince dava 2006'da Yargıtay'a gitti. Yargıtay da Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasının devam edilmesine karar verdi.

8. Ağır Ceza da 22.01.2007'de aldığı kararla Kılıçdaroğlu'nun vekil dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e yazı gönderdi.

HABER MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber