Kuyu kazılarında ikinci gün: Kemik, saç teli ve eldiven bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuyu kazılarında ikinci gün: Kemik, saç teli ve eldiven bulundu

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki "ölüm kuyusu" kazısı, akşam karanlığı çökmesine rağmen sürüyor.

Işıklar yardımıyla yapılan kazıda son olarak bir eldiven ile saç parçaları bulundu. Kuyuda öğle saatlerinde de 2 kemik bulunmuştu.

Silopi'deki eski Sinan Tesisleri'nin bahçesindeki kapatılmış kuyularda yapılan çalışmada, 7 metre derinliğe inildi. Kuyuda öğle saatlerindeki çalışmada bir insana ait biri kol, diğeri de ayak dirseğine ait 2 kemik parçası çıktı. Jandarma Olay Yeri ekiplerinin de hazır bulunduğu bölgede yapılan kazıda akşam saatlerinde ise bir eldiven ile saç parçaları bulunduğu belirtildi. Bulunan malzemeler incelenmek üzere Adli Tıp'a gönderilecek.

Kuyunun içine Sivil Savunma ekipleri tarafından çelik halatlı asansörlü sistem kuruldu. 7 metre derinliğindeki kuyunun üstünün betonları önce kepçe vasıtasıyla kırıldı. Daha sonra kuyunun kenarları açılarak dibine ulaşıldı. Çıkan topraklar kenara yığılırken, bulunan küçük parçalar hazır bekletilen ambulansta dikkatle inceleniyor.

Silopi'de Sinan Tesisleri olarak bilinen harabe haldeki bina, yıllarca yol üstü lokantası olarak hizmet vermişti. 1990'lı yıllardaki olaylar döneminde kapanan tesis üzerinde halen kum ocağı bulunuyor. Faili meçhul cinayete kurban gidenlerin gömüldüğü yerler arasında Sinan Tesisleri arazisinin de bulunduğu iddia edilmişti. İddialar üzerine bugün de burada kazı çalışması başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber