Ergenekon soruşturmasında tutuklanan 2 teğmene tahliye

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan muvazzaf subaylardan 2'si mahkeme kararıyla tahliye edildi. Sanıklar tutuksuz yargılanacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 20 Eylül 2008 tarihinde göz altına alınan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan muvazzaf subaylardan Eren Mumcu ve Noyan Çalıkuşu tahliye edildi. Yaklaşık 6 aydır Hasdal Cezaevi'nde bulunan Mumcu ve Çalıkuşu'nun taleplerini değerlendiren 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı verdiği öğrenildi.

Eren Mumcu ve Noyan Çalıkuşu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 20 Eylül 2008 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda Ergenekon ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle göz altına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. 21 Eylül 2008 tarihinde tutuklanan Çalıkuşu ve Mumcu bu tarihten beri Hasdal Askeri Cezaevi'nde bulunuyordu.

-BALBAY'IN TUTUKLULUK HALİNE İTİRAZ-

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın tutukluluk haline itiraz edildi. Balbay'ın avukatları Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek itiraz dilekçesini 14.Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber