Döner sermayesi düşük sağlıkçılar ek ödeme farkı alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2009 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Döner Sermaye gelirleri düşük olan sağlık kuruluşlarında çalışan sağlıkçılar, ek ödeme farkı alacaklar.

ANKARA- Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen, Ek Ödeme Kararnamesinde belirlenen tutarın altında döner sermaye alan binlerce sağlık çalışanının 2009 yılı içinde ek ödeme farklarını alacaklarını açıkladı.

Sağlık-Sen'in, ek ödeme farklarının ne zaman ve ne şekilde ödeneceği konusunda Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvuruya cevaben, Bakanlıktan açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın konuya ilişkin yayınladığı genelgeye göre, sağlık personelinin 2008 yılında aldığı döner sermaye toplam tutarına, ek ödeme toplam tutarı 2009 yılının hangi ayında ulaşmış ise, o aydan itibaren ek ödeme farkları, hak sahiplerine ödenmeye başlanacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, başta birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışanlar olmak üzere, döner sermaye gelirleri ek ödeme tutarının altında kalan çok sayıda sağlık personeli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Kamu sağlığı için gece gündüz çalışan insanlar maalesef kamu çalışanları arasında en çok mağdur edilen kesimlerdir. Döner sermaye sisteminin adaletsizlik ve sağlık çalışanlarının ek ödeme sisteminden yararlandırılmaması bu mağduriyeti daha da artırmaktadır. Sağlık Bakanlığı dışındaki kurumlarda çalışan personel her ay kesintisiz ek ödeme imkanına sahipken, Sağlık Bakanlığı personeli, yıllık izin, şua izni, hastalık nedeniyle mazeret izinleri gibi durumlarda döner sermaye alamamaktadır. 24 saat esasına göre, her türlü fedakarlığı göze alarak çalışan sağlık personeli bu adaletsizliği hak etmemektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber