Öğrencilerden, rektörlüğe protesto, Başbakan'a mesaj

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2009 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Serkan KILINÇ/TRABZON,

?Tavuk değil kadınız, kuluçkaya Tayyip yatsın'

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi Kadın Atölyesi'ne bağlı kız öğrenciler, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü' çerçevesinde kendilerine yer tahsis etmediğini iddia ettiklerini üniversite yönetimini sloganlarla protesto etti, destek için topladıkları imzaları rektörlüğe verdi. Bir öğrencinin de, ?Tavuk değil kadınız. Kuluçkaya Tayyip yatsın' yazılı pankart taşıması dikat çekti.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kantinindeki bütün öğrencileri ıslık çalarak protesto yürüyüşüne davet eden öğrencilere, bazı öğrenciler alkışla destek verdi. 18 kişi ile başlayan yürüyüş rektörlük önünde son buldu. Pankartlar ve sloganlarla yürüyen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Zübeyde Makar, ?Tüm Türkiye'de kadınlar sözlerini söylerken biz KTÜ'de, üniversiteli kadınlar olarak, erkek egemen KTÜ yönetiminin gösterdiği tutum nedeniyle buruk bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yaptık? dedi. Basın açıklamasının ardından grup içinden seçilen iki öğrenci topladıkları bin 800 imzayı KTÜ Genel Sekreterliği'ne verdi.

Bu arada, bir öğrencinin taşıdığı pankart dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en az 3 çocuk sözlerine atfen tepki amacıyla yazılan pankartta, ?Tavuk değil kadınız. Kuluçkaya Tayyip yatsın' sözlerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber