Adana'daki su krizinde sağlık müdürü istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2009 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA, /P>

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehir içme suyunu şişeleyerek satma projesinin, AKP'lilerce engellendiğini öne sürdü. Yaşanan su krizinde, su şişeleme tesisine ruhsat vermek için kontrole giden heyetin başında olan ve ruhsat vermemesi için baskı altına alındığı öne sürülen Sağlık İl Müdürü Dr. Çağlar Çatak, görevinden istifa etti.

Su fiyatlarının yüksekliği nedeniyle eleştirilen Başkan Aytaç Durak, Çatalan Barajı'ndan aldıkları suyun fazlasını şişeleyip satmak üzere kurduğu belediye tesisini seçim kampanyasında kullanınca, ilk tepki AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi. Fırat, ?Baraj DSİ'ye ait, suyunu satamaz, tesis ruhsatsız? dedi. Durak ise hizmetinin AKP tarafından engellendiğini, şişeleme tesisinin bittiğini, ancak ruhsat alamadıklarını, ruhsat için geçen hafta tesiste numune almak üzere oluşturulan komisyondaki çeşitli kuruluşların temsilcilerinin AKP'nin siyasi baskısı ile yoldan çevrildiğini iddia etti.

İddiaya göre, Adana İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, AKP çevrelerinde ?Neden numune almaya gittin?? suçlamasına hedef oldu. AKP ile MHP'li Durak arasında kalan Çatak, bugün görevinden ayrılmak istediğine ilişkin istifa dilekçisini valiliğe verdi.

Belediyeden yapılan son açıklamada şişelenmiş suyun geliri ile abonelere verilen su bedelinin düşünüleceğine vurgu yapıldı, ?Çatalan içme suyunu şişeleyerek Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etme hazırlığı yapan Büyükşehir Belediyesi'ne bir engel daha çıkarıldı. Şişelenip promosyon olarak dağıtılması bile yasaklandı? denildi.

Şişelenmiş Çatalan Suyu, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen cumartesi günkü mitingi sırasında da belediye görevlileri tarafından halka dağıtılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber