Erdoğan, canlı yayınla İstanbul'da açılışa katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki 41 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene canlı yayınla bağlandı ve halka hitap etti.

Adana'da Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'nun açılış törenine katılan Erdoğan, İstanbul'daki açılışa da canlı yayınla bağlandı.

Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan yol sayesinde daha konforlu ve emniyetli bir yolculuk yapılacağını belirterek, son dönemlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çok sayıda açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Küçük-büyük demeden otoyollardan köy yollarına, eğitimden sağlığa kadar çeşitli yatırımları yaşama geçirdiklerini ve açılışlarını yaptıklarını bildiren Erdoğan, "Bir yandan Avrupa ile Orta Doğu'nun bu önemli etabını tamamlarken, bir yandan da köy yollarını yapıyoruz. Bir yandan Osmaniye'nin, Niğde'nin yol sorununu, su sorunu çözerken, eş zamanlı olarak İstanbul'a yeni yollar, yeni kavşaklar kazandırıyoruz. Bir yandan MARMARAY gibi, hızlı tren gibi mega projeleri tamamlarken, bir yandan da Hakkari'nin köyleri için köprü, Siirt'in mezraları için su projelerini, Samsun'un, Erzurum'un, Mersin'in eğitim, sağlık sorunlarını çözüyoruz" dedi.

Erdoğan, 81 ilin tamamına eşit ve adil hizmet götürmenin gayreti içerisinde çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul gibi sürekli büyüyen bir ilimizin sakinlerisiniz. Metro hatlarını, metrobüs hatlarını, köprülü kavşakları açtık. Bugün 41 adet yol ve kavşağımızın İstanbul'da açılışını yapıyoruz. Cumartesi günü Kağıthane tünelinin açılışını sizlerle birlikte yapacağız. Son 5 yılda sadece kavşak ve yol yapımları için 3 katrilyon harcama yapıldı. Bu yatırımlarla İstanbul'un trafiğini önemli ölçüde rahatlattık. İstanbul gibi bir dünya kentinde ulaşım sorunlarına çözüm üretmek, çok büyük vizyon ve akıllı projeler gerektiriyor. Biz dünyaya örnek olacak projeleri ürettik ve başarıyla uyguladık. İstanbul için üretmeye İstanbul'u dünyanın en yaşanabilir kenti yapmaya devam edeceğiz. İstanbul bizim aşkımız, bizim sevdamız, İstanbul bizim göz bebeğimiz. 'İstanbul için ne yapsak azdır' diyor ve hizmetlerimize devam ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber