Aytaç Durak: Ak Parti'den ayrılmama Fırat sebep oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA - AK Parti'den istifa ederek MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, partiden ayrılmasına AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın sebep olduğunu söyledi.

Durak, büyükşehir belediyesinin son meclis toplantısında yaptığı konuşmada, seçime yaklaşık 3 ay kala AK Parti'den ayrılarak MHP'ye geçmesinin perde arkasını ilk kez kamuoyuyla paylaştığını ifade etti. Durak, AK Parti'den ayrılmasına Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın sebep olduğunu söyleyerek, "AK Parti'den ayrılma sürecinde Fırat'ın parmağı olmasaydı sıkıntı yaşanmazdı" dedi. Fırat'ın kendisini partide istemediğini ileri süren Durak, "Partide o çok etkili oldu. Bu nedenle ben partiden ayrılmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Fırat'ın son zamanlarda hem Türkiye hem de Adana ekonomisi için önemli olan Çatalan içme suyunun şişelenerek ihraç edilmesine de engel olduğunu iddia eden Durak, "Fırat ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Şişelemenin ruhsatı olmadığı için bunun yapılmasının yasal olmadığını söylüyor. Ruhsat almak için görevlileri gönderiyoruz, onları engellemeye çalışıyor. Fırat bunları yaparak Adana ve Türkiye'ye zarar veriyor" şeklinde konuştu.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra meclisteki AK Parti grubunun da dağıldığını savunan Durak, "Ben olsaydım AK Parti grubu böyle olmaz, ben toparlardım. Şimdiki meclis üyelerinin hiçbiri aday değil, aday olsa bile seçilemeyecekleri sıraya konmuşlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber