'Asit kuyularına sizi de atarız'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ - Kayseri'de gözaltına alınan 3 muvazzaf astsubayın avukatlarından Musa Öncel, bir albayın müvekkiline ve diğer sanık Ali Balta'ya, "Asit kuyularına sizleri de atarız, yapmadığımız bir şey değil. Öldürün gitsin bunları' ifadelerini kullandığını iddia etti.

Astsubay Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'ın avukatları Vedat Örnek, Musa Öncel ile Mustafa Dokumacı, bugün Kayseri Barosu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek, müvekkillerinin hangi suçlamayla gözaltına alındıklarını bilmedikleri gibi, görüşmede de sıkıntı çektiklerini ileri sürdü. İlk olarak konuşan avukat Musa Öncel, müvekkili Astsubay Çavuş Orhan Güleç'in ifadesine defalarca başvurulduğunu ve bu sırada baskı ve işkenceye maruz bırakıldığını ileri sürdü. Israrlı taleplerine rağmen müvekkilinin babası ile görüştürülmediğini de iddia eden Öncel, "2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda ifadelerin alınması esnasında, yaklaşık iki gün vaktim geçti. Orada bulunduğu esnada da gerek sivil gerek asker birçok şahsın orada olduğunu gördüm. Bu şahısların kendi aralarında da birçok konuşmalarına şahit oldum. Şahit olduğum konuşmaları duyunca tüylerim ürperdi. Bir albay müvekkilime ve diğer sanık Ali'ye, 'Asit kuyularına sizleri de atarız, yapmadığımız bir şey değil. Öldürün gitsin bunları' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Bunlar hadisenin ne kadar vahamet arz ettiğini göstermektedir ve insanın kanını donduracak sözlerdir. Bunun yanında askeri sorgu içerisinde sivil olan Gürol Doğan'ın JİTEM elemanı olduğunu askerlerin kendi aralarındaki konuşmalarında duydum. Tüm bunların üzerine, müvekkilimin hayatından endişe duyarak gereğinin yapılması için savcılığa dilekçe verdim" dedi.

Avukat Mustafa Dokumacı ise müvekkili ile görüştürülmediğini ve suçlama konusunda da kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini ileri sürdü.

Avukat Vedat Örnek de müvekkilinin neyle suçlandığını öğrenemediklerini ve ailesiyle görüştürülmediğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber