156 lira hastane masrafı yüzünden 2 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mart 2009 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

ADAPAZARI'nda 156 TL hastane masrafından kurtulmak için ilgili forma kendi kimlik bilgileri yerine ağabeyininkileri yazdığı gerekçesiyle hakkında yalan beyan ve nitelikli dolandırıcılıktan dava açılan 54 yaşındaki Nihat Kumru, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

12 Şubat 2007'de meydana gelen olayda, Serdivan İlçesi'nde sokak ortasında polisler tarafından baygın bulunarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Nihat Kumru tedavisinin ardından taburcu edildi. Kaynarca İlçesi'nde yaşayan ve sosyal güvencesi de bulunmayan Kumru'ya hastaneden 156 TL 60 kuruş masraf çıkarıldı. Parasının olmadığını söyleyen Kumru, hastanede takip formuna iddiaya göre kendi kimlik bilgileri yerine ağabeyi Fuat Kumru'nun kimlik bilgilerini yazdırıp hastaneden ayrıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği de hastane masraflarını ödemesi için 58 yaşındaki Fuat Kumru'ya Kaynarca Kaymakamlığı aracılığıyla tebligat gönderdi. Borç tebliğini alan Fuat Kumru, ?Benim böyle borcum yok? diyerek, kardeşinin tedavi görmüş olabilecegini söyledi ve şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Nihat Kumru hakkında, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?nitelikli dolandırıcılık' ve kimliğiyle ilgili ?memura yalan beyanda bulunmak'tan dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Nihat Kumru, son kez çıktığı yargıç karşısında yaptığı savunmada şunları söyledi:

?Hastaneden çıkarken benim yanımda kimliğim yoktu. Ben kendi ismimi söylememe rağmen hastanedeki görevli kişi yanlışlıkla ağabeyimin adını yazmış. Ben adımın Nihat olduğunu söylemiştim. Hastane görevlisi Fuat diye yazarak hastane masraflarını Fuat adına düzenlemiş. Bu da borcun ödenmesi sırasında ortaya çıktı.?

Mahkeme heyeti, Nihat Kumru'ya ?nitelikli dolandırıcılık' suçundan 2 yıl 6 ay hapis ile 260 lira para cezası, ?yalan beyan vermek' suçundan da 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber