140 kilo patlayıcı ele geçirildi, 2 terörist teslim oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2009 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR, MUŞ, (DHA)

DİYARBAKIR ve Muş'ta sürdürülen operasyonlarda teröristlerin patlamaya hazır hale getirdiği 140 kilo patlayıcı ele geçirilirken, Şırnak'ın İdil İlçesi ile Mardin'de PKK'lı 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nin dağlık arazi kesiminde sürdürülen arazi arama- tarama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanmış, C-4 ve amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış, 110 kilogram patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı madde, güvenlik görevlilerince imha edildi. Bölgede yapılan aramada 2 Kalaşnikof tüfek ile bu silaha ait 32 mermi, 5 şarjör ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi. Muş'ta da yapılan aramalarda 30 kilogram amonyum nitrat bulundu. Böylece 24 saat içerisinde ele geçirilen patlayıcı miktarı 140 kiloya ulaştı.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin kullandığı bir mağara içerisinde M-16 piyade tüfeği şarjörü ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber